Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Aleš trpí nevyléčitelnou nemocí a miluje hasiče: Sanitka přání mu splnila sen!

Autor: VaB - 
22. června 2023
05:50

Aleš od malinka miluje (28) hasiče, s radostí sleduje jejich zásahy a obdivuje je. Vážná nevyléčitelná nemoc mu ale znemožnila se jedním z nich stát. Aktuálně je v paliativní péči, a tak se skrze Sanitku přání dostal k profesionálům v Děčíně. Ti se o něj patřičně postarali.

Osmadvacetiletého Aleše osud bohužel nešetřil, trpí vážnou nevyléčitelnou nemocí a k tomu všemu i autismem. Od malička je obrovským fanouškem hasičů, bohužel se jedním z nich ale nemohl stát. Nicméně si přál navštívit jednu z jejich profesionálních stanic.

To mu zařídila Sanitka přání, která pomáhá paliativním pacientům. „Dnešní přání nás zavedlo do Děčína, kde si 28letý Aleš přál návštěvu místní stanice profesionálních hasičů. Na stanici ho přivítal velitel družstva směny C a jeho kolegové, kteří pro Aleše připravili speciální program,“ popsali její zástupci.

Když hasiče v Děčíně oslovili s netradičním přáním, ani na chvíli neváhali. „Řekli nám, že je Aleš imobilní. Základ proto byl obejít hasičárnu, ukázat mu garáže včetně veškeré techniky. Těšil se hlavně na žebřík, jeřáb a speciální techniku, kterou má rád,“ popsal Blesku velitel směny C David Pavlát. „Cokoliv chtěl vědět, tak jsme mu vysvětlili,“ doplňuje.

David ještě před týdnem chodil, teď už je bohužel na invalidním vozíčku. „Vše, co s ohledem na něj šlo, tak si vyzkoušel. Takže helmu a zbytek, co používáme při zásahu. Ještě od nás dostal dárkovou tašku, knížku a další dárky. Pak se připomněl s tím, že mu chybí kšiltovka. Tak jsme pro ní hned běželi,“ doplnil Pavlát.

Erotická show v Třebíči před dětmi: Překvapivá slova pořadatele! Radnice chce omluvu a peníze

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi