Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poslední opičák na útěku se pustil do svačiny Venduly se Sandrou: Makaka zavřely do sklepa!

Autor: miv - 
21. června 2023
10:33

Podařilo se! Poslední makak, který uprchl s celou tlupou před týdnem z děčínské zoo, už je doma. Lapily ho dvě pohledné dívky, Vendula a Sandra, když se jim pustil do svačiny.

Svobodu si užíval ze všech nejdéle, šibalsky se vyhýbal nastražené kleci, do které se v minulých dnech postupně chytili ostatní uprchlíci. Včera ho nemile překvapila obsluha Bistra nad ferratou, kam si přišel pro svačinu.

„Pořád nám šel po nakrájeném melounu, tak jsme tu krabičku vzaly a hodily do sklípku. Když vlezl dovnitř i on, zabouchly jsme dveře. Snad jsme mu neskříply prstík,“ vtipkovaly Vendula Marková se Sandrou Štráhalovou, hrdinky, které pomohly ukončit náročnou operaci. Pak zavolaly ošetřovatele, aby si pro opičáka přijeli.

Ti pak přes dveře do sklepa natáhli síť, odmontovali větrací mříž a k otvoru přiložili bednu. „Nechtěl vlézt dovnitř, tak jsem si vzal čelovku a vlezl za ním, abych ho do otvoru nahnal. Povedlo se,“ popsal zoolog Roman Řehák. Všech devět makaků je opět ve výběhu zoo.

Pustil je feťák

Makakové utekli v pondělí před týdnem, když se do zoo dostal feťák (42) a u výběhu přetrhal elektrický ohradník. Tři opice zůstaly v areálu zahrady, šest makaků se ale rozhodlo jít za svobodou.

Video  V Děčíně se podařilo chytit posledního makaka.  - ZOO Děčín
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání