Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poprask v děčínské zoo: Muž měl vypustit tlupu makaků, odchytit se je zatím nepodařilo

Autor: ČTK, jel - 
14. června 2023
09:46

V pondělí večer měl muž poškodit elektrický ohradník ve výběhu v děčínské zoo. Z výběhu následně uteklo sedm makaků chocholatých. Zmíněného muže, který způsobil pořádný poprask, se podařilo zadržet, totéž se ovšem nedá říct o uprchlých opicích. Pět jich je stále na útěku.

Děčínská zoologická zahrada je ve středu znovu otevřena pro návštěvníky. Zavřená byla v úterý kvůli útěku opic z výběhu, u kterého někdo poškodil elektrický ohradník. Možného pachatele policie zadržela. Uprchlé makaky chocholaté se zatím odlovit nepodařilo. Zoologové nabádají k opatrnosti a vyzývají veřejnost, aby o jejich pohybu případně informovala zoo, která to uvedla na sociálních sítích.

Z výběhu uprchla skupina opic, šest se dostalo z areálu. Policie vyšetřuje muže, který je podezřelý, že poničil elektrický ohradník, čehož zvířata využila k útěku. Z devítičlenné skupiny makaků chocholatých se dva podařilo odchytit, jedna samice zůstala v areálu zoo. Pokud zvíře kdokoliv uvidí, může volat na telefonní čísla 603 249 680 nebo 605 866 686.

Policie přijala oznámení od děčínských strážníků o tom, že pátrají po neznámé osobě, která měla po zavírací době v zoo poškodit elektrický ohradník z výběhu opic, a to v pondělí kolem 21:00. Asi o půl hodiny později vypátrali strážníci podezřelého u nedaleké restaurace na Pastýřské stěně. Na člověka u objektu upozornil policista v civilu. Policie následně zadržela dvaačtyřicetiletého muže, kterého umístila do policejní cely. Test na přítomnost drog v těle u něj vyšel s pozitivním výsledkem na THC.

Video  Doživotní trest pro tyranku: Žena spáchla opičku do záchoda, nutila ji šňupat kokain  - Spolek na ochranu zvířat
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání