Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Polonahé ženy na festivalu v Třebíči pobouřily internet: Nemravnou show sledovaly děti!

Autor: jel - 
20. června 2023
15:58

V sobotu se na Zámku Třebíč konaly Slavnosti růžového vína. Festival probíhal od dvanácti hodin až do půlnoci. Videa z této akce na sociální síti vzbudily obrovský rozruch a pobouření. V odpoledních hodinách tam totiž vystupovaly polonahé ženy a kolem pobíhaly děti. Pořadatel se brání, že akce s alkoholem není vhodná pro děti, nicméně na oficiálních stránkách uvádí, že festival si užijí i děti a na mnoha fotografiích na webu události jsou děti také.

Slavnosti růžového vína se na třebíčském zámku konaly už podeváté. „Je to už několikátý ročník a vždy tam chodí rodiny s dětmi,“ podotkla pro Blesk jedna z maminek žijící v Třebíči.

Na oficiálních stránkách akce pořadatelé píší: „Růžovky si užijí i vaše děti, takže je určitě vezměte s sebou.“ Na jiném místě na webu lze najít také následující text: „Celodenní program zabaví i ty nejmenší.“ To, že jde o akci vhodnou i pro děti naznačují také uveřejněné promofotografie. Na mnoha z nich jsou totiž zachycena miminka i větší děti, kočárky a celé rodiny.

„Dokonalý striptýz“

Ti, kteří své ratolesti vzali na poslední ročník festivalu, se zřejmě nestačili divit. První vystoupení burlesky proběhlo už ve čtyři hodiny odpoledne a další pak v šest. „I kdyby na webu nepsali, že je to vhodné pro děti, je to pořád veřejná akce na zámku ve čtyři odpoledne,“ doplnila Třebíčanka.

Video  Slavnosti před dětmi se zvrhly v erotickou show 
Video se připravuje ...

Videa z těchto vystoupení obletěla internet a mnozí nešetřili s kritikou. „Téměř dokonalý striptýz, pro děti jistě nezapomenutelný zážitek,“ neodpustila si ironickou poznámku Renata a nebyla jediná. Další se zlobili, že dříve se něčemu takovému říkalo „ohrožení mravní výchovy mládeže“.

Město chce zpět peníze!

Jiní ale událost bránili s tím, že akce plná alkoholu není vhodná pro děti a jde o vinu rodičů. Show byla navíc podle nich jasně avizována dopředu v programu. Podobně reagoval na sociálních sítích i pořadatel akce. „Uznávám, že to mohlo být ve večernějších hodinách. A do příštího roku se pokusíme oddělit víc dětskou zónu, která byla spíše vzadu. Respektive si zahrávám s myšlenkou, kde se konzumujeme mnoho alkoholu, jestli to je ideální akce i pro děti,“ napsal pod jednu z kritických reakcí.

Od nevhodného programu se distancovalo i město Třebíč. To sice akci nepořádalo, ale přispělo na ni 60 tisíci korunami. Částku bude podle tiskového oddělení města Třebíč obec nyní po pořadateli akce vymáhat zpět kvůli porušení etiky a morálky při slavnostech.

„Město Třebíč nebylo pořadatelem akce a od nevhodného programu se distancuje. Vyzývá pořadatele, aby se za tento exces veřejně omluvil,“ uvedla tisková mluvčí města. 

Libor Novák ( 21. června 2023 01:14 )

Kulturně zjevně nevzdělaného a pokryteckého pana starostu nevyjímaje N)

Libor Novák ( 21. června 2023 01:10 )

V programu je jasně napsáno: "16:30 - 16:45 Burleska vystoupení #1" a "18:30 - 18:45 Burleska vystoupení #2"
Pokud někdo ve své kulturní omezenosti netuší, co je "burleska", a pak si hloupě stěžuje, je to jeho vlastní hloupost a nevzdělanost, neboť:
"Burleska je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu."

lucie13 ( 20. června 2023 23:58 )

lokii ( 20. června 2023 23:51 )

No a kde byli rodice - snad meli dost casu na to, aby deti odvedli.

Libor Novák ( 20. června 2023 19:11 )

Pokrytectví, skoro jako v USA. Proč berou rodiče děti na alkoholovou akci? Mimochodem, co je na pěkné ženě, byť spoře oděné, nemravného? Není spíš nemravné to pokrytectví zapšklých bab? Muže to určitě nepobouřilo, stejně jako děti, které denně vidí mnohem víc nejen v TV, ale hlavné na netu...

Zobrazit celou diskusi