Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma spadla do nebezpečného kopřiváku: Bolest horší než porod, přiznala!

Autor: rix - 
9. dubna 2023
14:17

Čtyřnásobná matka Naomi Lewisová spadla na výletě v Austrálii do extrémně nebezpečných kopřiv. Nešlo ale o „naše“ kopřivy, nýbrž o kopřiváka morušovitého. Ženu převezli do nemocnice, kde si poležela celý týden. Jak se svěřila, zažila čtyři porody a bolest po žahnutí rostlinou byla prý o mnoho horší. 

Naomi byla se svým přítelem na pohodové projížďce australskou přírodou, když po cestě na kole upadla. Spadla bohužel na velmi nešťastné místo. Rovnou do rostliny s názvem kopřivák morušovitý. Ač tato kopřiva připomíná ty, co rostou v České republice, opak je pravdou. 

Jde o extrémně nebezpečné setkání. Kopřivák morušovitý dokáže žahnout tak, že bolest bývá přirovnávána k zásahu elektřinou. „Byla to ta nejhorší bolest, jakou jsem kdy zažila,“ popsala Australanka serveru ABC

Její manžel vzal ženu hned do lékárny, kde nakoupil studené obklady. To ale zdaleka nepomáhalo. Nakonec museli za nešťastnicí záchranáři. Stav sympatické maminky se prudce horšil. Před příjezdem sanitky zvracela. „Já to nezvládnu,“ spílala svému muži. 

V nemocnici Naomi podali léky proti bolesti. Matka čtyř dětí musela strávit týden v nemocnici. Léky na bolest musela Australanka brát půl roku. Jak sama přiznala, bylo to prý horší než porod. „A to jsem třikrát rodila císařským řezem,“ dodala. 

Podle deníku Oxford Mail muselo být i dalších několik lidí po kontaktu s rostlinou hospitalizováno. Ani to ale není to nejhorší. Někteří pěstitelé této rostliny údajně v agonii spáchali sebevraždu. 

Video  9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi