Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anglický Solihull dál truchlí: Místní uspořádali mši za utopené chlapce (†6, †8, †10 a †11)

Autor: štt - 
18. prosince 2022
14:30

Při nedělní tragédii zahynuli dva bratři: Finlay (†8) a Samuel (†6) Butlerovi. Chladnou koupel nepřežil ani jedenáctiletý bratranec Thomas Stewart. Další obětí je desetiletý Jack Johnson, který se pokusil topící chlapce zachránit. Anglické město Solihull překryl závoj smutku.

Policie West Midlands zveřejnila fotografie chlapců spolu s dojemnými vzkazy od jejich blízkých. „Jsme zdrceni ztrátou našich krásných chlapců,“ uvedli ve společném prohlášení, v němž dále poděkovali zasahujícím záchranářům. Kromě toho požádali média, aby nezasahovala do jejich soukromí.

K tragédii došlo v neděli 11. prosince. Skupina dětí si hrála poblíž zamrzlého jezera. Několik z nich vlezlo na ledovou plochu, která se s nimi vzápětí propadla. Přestože se v okolí nacházel otec jednoho z chlapců, nepodařilo se mu je zachránit.

Na pomoc přispěchal i Jack, kterého hrdinský čin stál život. Spolu s Finlayem a Thomasem utrpěli zástavu srdce a lékaři je na místě prohlásili za mrtvé. Malý Samuel zemřel v nemocnici o pár dní později, informoval The Sun.

Místní novinářům popsali, že se od jezera slyšeli hlasitý křik. „Věděla jsem, že je zle. Ten zvuk mě bude provázet až do hrobu,“ řekla žena ze sousedství. „To, co se stalo, je strašně smutné. Mám dvě děti ve věku šest a jedenáct měsíců. Opravdu mě to zasáhlo,“ svěřil se muž, který osobně znal utonulé bratry.

Netruchlí však jen pozůstalí, ale celá místní komunita. V pondělí večer se konala dojemná mše, ke které se přidali i místní fotbalisté. Na místě tragédie vznikl pomníček, kam obyvatelé přinášejí další a další květiny a plyšové medvídky.

Video  Hasiči cvičili v ledové vodě.  - Hasiči Varnsdorf
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi