Podcast: Český trumf proti drahotě! Moučníky a sezónní suroviny, radí Mirka van Gils Slavíková
Na české domácnosti těžce dopadají zvýšené ceny za potraviny, energie a inflace. Přesto si ještě rodiny nemusí odpírat mlsání. Podle slavné cukrářky a moderátorky oblíbené show Peče celá země I. Mirky van Gils Slavíkové si lze levně a dobře pochutnat. Své rady a tipy prozradila pro Blesk Podcast.
Až se zima zeptá, co jste dělali v létě. Tak praví jedno staré české pořekadlo, které podle Mirky van Gils Slavíkové platí také pro cukráře. Ona sama se ho pevně drží: „Hrozně mě mrzelo, že v určité období nám najednou hnily plody na zahradách. Rybíz, jablka hrušky, a tak dál. Já jsem si připadala jako nenažranec, že jsem chodila a sbírala jsem všechny sezónní suroviny. Já si totiž doma vyrábím všechno - od džemů, před kompoty po nakládání. To, co máte totiž z vlastní zahrádky je chuťově nejlepší, bez jakýchkoliv konzervantů a nejzdravější,“ radí Mirka s tím, jak může člověk pro začátek sám ušetřit. Pokud nemáte vlastní zahradu, můžete se podívat po okolí, kde co roste a lze využít i šikovnou mapu Na ovoce.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.