Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hasiče a leteckého veterána napadl aligátor: Podstoupil šestihodinovou operaci lebky!

Autor: rix - 
16. srpna 2022
20:50

Otřesná zranění způsobil hasiči a veteránovi amerického letectva agresivní aligátor. Zvíře Juana Carlose La Verdeho napadlo v jezeře, když trénoval na jeden z benefičních triatlonových závodů. V nemocnici si čtyřiatřicetiletý požárník pobude pěkně dlouho. Zvíře útočilo přímo na hlavu!

Juan se zrovna připravoval na soutěž v triatlonu, když si byl 3. srpna zaplavat v jezeru Thonotasassa. To se mu ale stalo osudným. Zničehonic ho napadl krvežíznivý aligátor. Američan měl obrovské štěstí v neštěstí. I přes drastická zranění se mu povedlo doplavat na břeh. Na souši si ještě stihl přivolat pomoc. Po pobytu v nemocnici bude moct všem vyprávět, jak unikl ze sevření zvířecích čelistí. 

V nemocnici Tampa General Hospital si ale poleží pěkně dlouho. Ihned po příjezdu podstoupil šestihodinovou operaci, při které experti opravovali jeho lebku. Aligátor směřoval útok právě na hlavu. Poté byl připojen na jednotku intenzivní péče. „Může mluvit a sám dýchat,“ popsal jeho zlepšení kamarád Kenney Ceron podle deníku New York Post.

Juana ale bohužel čekají v budoucnu ještě další zákroky. „Ta cesta bude ještě dlouhá, ale je to bojovník a já věřím, že to zvládne,“ svěřil se Kenney. Hasič zasvětil svůj život pomoci druhým a byl zapojen do mnoha charitativních organizací. Jako triatlonista se účastní soutěží s cílem získat peníze pro kardiologické a leukemické neziskové organizace.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Podívejte se na další útoky aligátorů:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi