Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejhorší obchod Ivany Trumpové (†73)? Na prodeji honosné vily prodělala miliardu!

Autor: rc - 
16. července 2022
05:00

Po rozvodu s Donaldem Trumpem si Ivana Trumpová (†73) koupila honosnou vilu na prominentní adrese v Palm Beach. Opulentní sídlo pořídila tehdy za 4,4 milionů dolarů (víc než 107 milionů Kč). Vilku vlastnila dvacet let. V roce 2014 se ji ale rozhodla prodat a právě prodej sídla se ukázal být obrovskou chybou. Dům koupil módní návrhář Tomas Maier za 16,6 milionů dolarů (víc než 405 milionů Kč). Ovšem ten nyní vilu s devíti ložnicemi prodal za rekordních 72,9 milionů dolarů (víc než 1,7 miliardy Kč).

Dům Concha Marina navrhl v roce 1921 známý architekt Addison Mizner, ovšem v průběhu let byla vila, která leží na 102 Jungle Road v Palm Beach, přestavována. Za jejím dnešním středomořským stylem tak stojí různí architekti. Dům má za sebou bohatou historii slavných majitelů. Ve vile načas pobýval například i samotný vévoda z Windsoru se svou vévodkyní. Ti tam byli hosty v roce 1947.

Není divu, že rezidence v roce 1994 zaujala Ivanu Trumpovou. Po rozvodu s Donaldem Trumpem vilu koupila za 4,4 milionů dolarů (víc než 107 milionů Kč). Dům, který se nachází kousek od Donaldova letního sídla Mar-a-Lago Club, koupila dva roky po jejich rozvodu. Vlastnila jej dlouhých dvacet let, než se rozhodla sídlo prodat. Podle informací Palm Beach Daily News tehdy její mluvčí uvedl, že její tři děti jsou už velké, a tak již nepotřebuje tolik prostoru. Ivana tehdy ještě vlastnila domy v Miami, Londýně a St. Tropez. 

Architektonický skvost koupil módní návrhář Tomas Maier za 16,6 milionů dolarů (víc než 405 milionů Kč). Žil v něm se svým manželem a obchodním partnerem Andrew Prestonem. Noví majitelé dům podrobili velké renovaci. Sídlo tak disponuje vším, co si člověk může přát. Leží na tříakrovém pozemku, nachází se přímo u moře a má obrovský obývací pokoj a devět ložnic. Navíc mu renovace navrátila původní lesk.

Na zahradu byl instalován nový bazén, zrestaurováno bylo původní schodiště vedoucí do suterénu. V domě byly vybudovány nové vápencové podlahy, na zakázku byly vyrobeny cypřišové stropy a na stěnách je benátský štuk. Největší devizou je ale podzemní tunel, který majitele a jeho hosty přímo zavede na pláž. Po velkolepé renovaci dvojice dům prodala za daleko vyšší částku! Dům šel na trh s cenou 72,9 milionů dolarů (víc než 1,7 miliardy Kč)! Jak se zdá, tuhle příležitost k výhodné investici Ivana Trumpová na rozdíl od mnoha jiných propásla.

Video  Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života  - Videohub
Video se připravuje ...

rubi ( 16. července 2022 16:30 )

diskutujici " To bylo v r.2009 nebo dříve, Rossan už je po smrti. Když se rozváděli v r. 2009 bylo jí 60 let tak proč ne ? Měli se brát teď někdy podruhé, ale on zemřel v 49 na rakovinu kůže to jí dalo také asi zabrat psychicky.

bullshit ( 16. července 2022 12:37 )

Přesně !! Prodat za čtyřnásobek je docela ůspěch. Možná nový kupec dost investoval do opravy po 20 letech a také vyvařil

begonie ( 16. července 2022 12:13 )

Dům koupila za 107 milionů a prodala za 405 milionů když už pro ni byl zbytečně velký....., takže snad dobrý obchod, ne?

Dianthos ( 16. července 2022 12:01 )

Copak byla Ivana stavař? Chátrající dům určitě neprodala pod cenou. A proč by ho nákladně rekonstruovala, vůbec se tím zabývala, když ten dům nepotřebovala? Měla ho snad zrekonstruovat a pak teprve, za větší peníze, prodat? Ivana vydělávala na tom, čemu rozuměla, co jí těšilo.

diskutujici ( 16. července 2022 07:52 )

Foto 61, jako opravdu Ivana?

Zobrazit celou diskusi