Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřel nám Putin! Návštěvníky i ošetřovatele zdrtila nenadálá smrt českého tygra v americké zoo

V minnesotské zoo zemřel tygr Putin.
V minnesotské zoo zemřel tygr Putin.  (Autor: Facebook: Minnesota Zoo)
Autor: rix - 
25. března 2022
13:06

Fanoušci v americké Minnesotě se loučí s ikonou tamní zoo. Na srdeční selhání tam ve dvanácti letech zemřel tygr ussurijský známý pod přezdívkou Putin. Šelma se podle tamních zdrojů narodila v České republice a do USA přišla z Dánska.

„Tygr zemřel ve středu, když utrpěl srdeční selhání,“ potvrdila zoo ve čtvrtek smutnou zprávu. Oblíbenec místních návštěvníků byl v Minnesotě od roku 2015. Předtím ještě pobýval šest let v Dánsku. Původní kořeny má ale Putin v České republice, kde se podle amerických médií narodil. 

Útěchou pro místní zoo může být alespoň to, že po sobě tygr zanechal několik mláďat. Pro místní pečovatele je jeho smrt ale i tak zdrcující. „Dnešek je pro nás v minnesotské zoo neuvěřitelně těžký a ještě budeme nějakou dobu truchlit,“ uvedl ředitel John Frawley v tiskové zprávě. 

Putin zemřel při běžné lékařské prohlídce. „Byla přijata všechna nezbytná opatření a tým udělal vše, co bylo v jeho silách, aby toto zvíře zachránil,“ uvedl jeho ošetřovatel Taylor Yaw. I navzdory ojedinělé tragédii se v místní zoo narodilo už více než čtyřiačtyřicet tygrů, informoval server Fox 9.

 

Arginmax ( 25. března 2022 13:36 )

Tohodle je škoda.

Zobrazit celou diskusi