Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Heather Westová (35), která unikla ze zubů dvoumetrového žraloka: Přišla jsem si jako v Čelistech!

Autor: Petr Šour - 
21. března 2022
05:00

Kopala ho do čumáku tak dlouho, dokud ji nepustil! Američanka popsala svůj dramatický boj se žralokem, který ji napadl, když šnorchovala u floridských břehů. Z nerovného souboje odešla s navždy poškozeným chodidlem, ale může být ráda, že vůbec přežila.

Heather Westová (35) z texaského Montgomery byla na dovolené na Floridě a u té příležitosti si nenechala ujít návštěvu národního parku Dry Tortugas. Byla nadšená, šnorchlovala v moři, natáčela si videa. Pak najednou ucítila hmatatelný pocit nebezpečí. „Hlas v hlavě mi řekl: Okamžitě musíš pryč! Sekundu poté, co jsem se otočila a začala plavat ke břehu, mě něco vzalo za nohu a táhlo mne to po hladině pryč,“ vzpomíná Heather na hrůzný okamžik. „Cítila jsem se, jako by můj kotník sevřel svěrák!“

Vsadila na kopy

Žena si hned uvědomila, že na ni zaútočil žralok a musí bojovat, aby měla vůbec šanci. Ze zubů bestie se vysvobodila tak, že se natočila ve vodě a začala žraloka kopat druhou nohou do čumáku. „Šlo to špatně, protože jsem měla ploutve. Připadala jsem si, jako bych se ocitla ve filmu Čelisti,“ pokračuje ve vyprávění Heather

3,5 hodiny na sál

Její přátelé nakonec naskákali do vody a odtáhli ji do bezpečí. Westová byla převezena na nedaleký ostrov, tam ji posadili na charterové letadlo do nemocnice v Lower Keys. Tvrdí, že trvalo tři a půl hodiny, než se dočkala lékařské pomoci. „Bylo mi řečeno, že personál je příliš zaneprázdněn na to, aby mne ošetřil,“ stěžuje si žena, kterou nakonec poslali domů s 18 stehy. Má ale natolik potrhané šlachy a vazy, že bude mít už trvale poškozené chodidlo.

Místní rybáři pak z jejího vyprávění vyvodili, že šlo o žraloka citronového, který v okolí často loví a měří něco přes 1,8 metru.

Zobrazit celou diskusi