Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Transgender muž (28) otěhotněl po nezávazném rande: Porodil dcerku

Autor: rc - 
8. ledna 2022
08:30

Myslel si, že je to rande pouze na jednu noc, pak transgender muž Ash Patrick Schade (28) zjistil, že čeká dítě! V době, kdy se dozvěděl o těhotenství, už druhým rokem procházel tranzicí a netušil, že by ještě mohl přijít do jiného stavu. Rozhodl se dítě si nechat, a tak přerušil léčbu a porodil krásnou dcerku.

Rodák ze Západní Virginie se nikdy necítil dobře ve svém těle jako žena. Už jako dítě procházel existenciální krizí. Britskému deníku Daily Mail se svěřil, že rodiče doufali ve zlepšení, a dokonce ho poslali na terapii. „Schovával jsem svá prsa a identifikoval jsem se ve škole jako chlapec a říkal si Ash. Nosil jsem černé oblečení ve stylu gothic ve snaze pod oblečením schovat, jak vypadám,“ řekl s tím, že jednoho dne ho jeho máma poslala do školy v růžovém oblečení. „Moje učitelka hlasitě prohlásila, že jsem vlastně dívka, která se jmenuje Ashley. Měl jsem opravdu hrozné dětství a přežil jsem pokus o sebevraždu,“ svěřil se.

Nečekané těhotenství

V roce 2018 se rozhodl zahájit tranzici. Začal brát testosteron a blokátory estrogenu. Ačkoliv se konečně stával tím, kým se vždy cítil být, zažíval těžké období. „V letech 2019 a 2020 jsem procházel těžkým obdobím a kvůli rozvodu jsem bojoval s duševním zdravím,“ uvedl s tím, že se rozhodl jít na seznamku Grindr, kde narazil na muže, s nímž si vyrazil ven. Nečekal, že z jediné schůzky vzejde dítě.

Zanedlouho nicméně zjistil, že je v jiném stavu. „Byl to obrovský šok, ale zamiloval jsem se do svého těhotenského břicha a zvládl jsem těhotenství,“ řekl s tím, že přerušil léčbu a vysokoškolské studium. Těhotenství však prý bylo náročné a to zejména v období pandemie. „Porod mi připadal jako jedna z nejmužnějších věcí,“ pronesl pyšný na to, že se mu narodila dcera Ronan. Na výchovu není sám. Pouhý měsíc potom, co zjistil, že je těhotný, potkal svého budoucího manžela Jordana. Po porodu zároveň Ash podstoupil operaci, při níž mu byla odstraněna prsa a zatím odkládá další operace, jelikož touží po dalších potomcích.

VIDEO: Z Karolíny se stal Edwardem a je konečně ve svém těle šťastný

Video  Z Karolíny se stal Edwardem a je konečně ve svém těle šťastný  - Jiří Nováček, Blesk
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa