Dosluhující ředitel Činohry Národního divadla Daniel Špinar se v úterý na facebooku svěřil s novinkou, která se týká jeho osobního života. „Nejsem gay, ale heterosexuální žena,“ napsal s tím, že mu trvalo dlouho, než k tomu došel a přiznal si to. 

Režisér popsal, že ho momentálně čeká velmi náročné období a počítá s tím, že bude konfrontován se spoustou předsudků, nenávistí, odporu a nepochopení. „Nic mě ale nezastaví v tom, abych se cítil konečně správně,“ dodal režisér, který poděkoval za podporu rodině a nejbližším a také iniciativě #nemusíštovydržet. „Bez těchto odvážných studentů by mi celé sebepřijetí trvalo mnohem déle. Mějte se rádi. Vaše Daniela.“

VIDEO: Strach Ivy Janžurové kvůli opožděné oslavě osmdesátin: Tajný dárek prozradila dcera Remundová!

Video
Video se připravuje ...

Strach Ivy Janžurové kvůli opožděné oslavě osmdesátin: Tajný dárek prozradila dcera Remundová! Markéta Reinischová

Špinar stanul v čele činohry Národního divadla 5. ledna 2015, ve funkci vystřídal Michala Dočekala, který soubor vedl od roku 2002. Jeho příchod způsobil mezi herci velkou čistku, odešel Igor Bareš, Miluše Šplechtová a další.

Na první české scéně režíroval mj. Ze života hmyzu (2014, Národní divadlo), Othello, benátský mouřenín (2014, Stavovské divadlo), operu Z mrtvého domu (2015, Národní divadlo), Zemětřesení v Londýně (2015, Nová scéna), Spolu/Sami (2015, Nová scéna) a Manon Lescaut (2016, Národní divadlo), Sen čarovné noci Williama Shakespeara (2016, Národní divadlo), Čechovovy Tři sestry (2016 ve Stavovském divadle), aj.

Fotogalerie
19 fotografií