Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Luxus pracháče Jeffa Bezose: Přehled přepychových sídel nejbohatšího muže světa za 13 miliard

Autor: jel - 
5. ledna 2022
16:05

Zakladatel firmy Amazon Jeff Bezos (57) je nejbohatším mužem světa. Své bohatství utrácí také za luxusní pozemky, které se nachází na různých místech světa. Pracháčovi patří třeba pozemek v zátoce na Havaji, o rozloze větší než půl kilometru čtverečních. Další jeho nemovitosti se nachází například v Kalifornii, Texasu nebo New Yorku. 

Na podzim minulého roku přibyl k Bezosovým nemovitostem rozsáhlý pozemek na havajském ostrově Maui, který se nachází v zátoce La Perouse. Na více než půl kilometrech čtverečních se nachází hned několik budov. V každé z nich se nachází několik ložnic a koupelen. Za tento přepych zaplatil miliardář v přepočtu 1,7 miliard korun. Bezos se svou partnerkou údajně podpořili komunitu obyvatel na ostrově Maui a přispěli řadě tamních charitativních organizací.

A jaká další sídla ještě patří nejbohatšímu muži světa?

Podle deníku The Sun má Bezos ve vlastnictví celkem 14 nemovitostí. V New Yorku na Fifth Avenue vlastní tři byty, které koupil krátce poté, co v roce 2019 oznámil, že se bude rozvádět. Za ty zaplatil zhruba stejnou částku, jako za pozemek na Havaji. Uvnitř najdeme celkem 15 ložnic, dále pak například hernu, golfový simulátor a kino.

Nejde o jedinou nemovitost, která miliardáři v New Yorku patří. Další tři byty v hodnotě 167 milionů korun má totiž na Manhattanu.

Nejdražší Bezosova nemovitost se však nachází v Los Angeles. V roce 1926 byla postavena pro Jacka Warnera, zakladatele studia Warner Bros. Ta toto přepychové sídlo, k němuž patří dva bazény i devítijamkové golfové hřiště, zaplatil šéf Amazonu v přepočtu 3,6 miliard korun.

Ale ani to není vše, v Beverly Hills mu říká „pane“ dům ve španělském stylu za půl miliardy korun, který si pořídil v roce 2007, a o deset let později k němu přikoupil i sousední pozemek. 

V Texasu vlastní ranč a mezi jeho nemovitosti se počítá i základna pro jeho vesmírnou společnost Blue Origin. Další dvě nemovitosti má pak ještě poblíž Seattlu.

Žádné z těchto míst však není Bezosovým hlavním domovem. Ten se totiž nachází ve Washingtonu DC. Jde o přestavěné textilní muzeum, které pracháče vyšlo na v přepočtu také asi půl miliardy korun.

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi