Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapečka (7) napadl agresivní pes: Neví se, zda bude moci někdy psát

Autor: štt - 
11. února 2022
18:32

Sedmiletého chlapce brutálně napadl statný pes. Zachránila jej až sousedka, které se podařilo zvíře zahnat klackem. Dítě utrpělo vážná zranění. Čekají ho operace a bude mít zřejmě i trvalé následky. Stále se neví, zda bude v budoucnu moci psát.

Míšenec boxera a bulmastifa brutálně napadl texaského chlapce Connera Landerse, napsal server Daily Star. Incident se odehrál 21. ledna ve městě Reno, když kluk vycházel ze školního autobusu. V té chvíli se po okolí potuloval černohnědý pes, jenž utekl ze svého kotce. Zvíře se do chlapce pevně zakouslo a nechtělo se ho pustit. Řvoucí dítě ze spárů psa zachránila až sousedka Loren Parkerová, kterou na incident upozornil štěkot jejích vlastních psů.

Pohotové jednání

Když k psovi žena přiběhla a snažila se jej odehnat, na chvíli zacouval, ale pak se znovu rozeběhl a táhl dítě za ruku po ulici. Mezitím se však Loren ozbrojila velkým klackem a šelmu několikrát udeřila do hlavy. V rozhovoru pro televizní stanici FOX 4 News Dallas-Fort Worth paní Parkerová uvedla: „Zdálo se, že se snaží chlapce odtáhnout k sobě na zahradu. Pokaždé, když jsem psa setřásla, ihned se znovu brečícího chlapce zmocnil. Bylo to hrozné.“

Conner utrpěl dvě desítky tržných ran na obličeji a pažích. Od tesáků mu zůstalo několik ran na hlavě a krku a měl také řadu dalších zranění. Dle vyjádření matky Cassandry Wareové musel chlapec podstoupit tříhodinovou operaci obličeje, ale bude potřebovat další operace, aby se napravilo poškození nervů a slzného kanálku. Conner bude muset navštěvovat terapeuta, aby znovu začal používat ruku a mohl tak například psát.

Utracení a soud

Po útoku na Connera byl pes odchycen a dán do útulku, kde jej minulý týden vzhledem k závažnosti útoku utratili. Majitelka psa, čtyřiadevadesátiletá Patti Jean Bellová-Nevelingová, byla v pondělí zatčena a obviněna z útoku jejího psa a způsobení vážných zranění, což je považováno za trestný čin.

Podle vězeňských záznamů byla v úterý 8. února propuštěna na kauci v přepočtu ve výši dosahující 210 tisíc korun. K případu se vyjádřil i šerif Russ Authier: „Paní Parkerová se zachovala velice statečně, když se rozhodla rychle jednat a zachránit chlapci život. Společně se modlíme se za Connerovo úplné uzdravení.“ Karen Kesslerová, pracovnice šerifova úřadu, iniciovala sbírku, jež by měla zaplatit náklady na operaci.

Citronel ( 11. února 2022 20:32 )

To dítě ho muselo něčím vydráždit, vždyť ten pes doposud nikomu nic neudělal a vina páníčka. Stále dokola. Jestli policie na celém uvidí takového čokla bez náhubku, tak ho musí okamžitě kvůli bezpečnosti člověka zastřelit. Když vlítne do města puma, nebo medvěd, tak člověk vyvádí, ale toto je v pohodě i když se to napadení stále dokola opakuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání