Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rodiče ztratili čich kvůli covidu: Před smrtí je zachránilo batole (2)!

Autor: rc - 
30. ledna 2022
15:21

Ještě nosí pleny a sotva umí mluvit, přesto dokázal zachránit celou svou rodinu! Dvouletý Brandon Dahl varoval své blízké před plameny, které se pomalu šířily jejich domem. Rodiče Kyla a Nathan necítili zápach kouře, protože ztratili čich kvůli covidu-19. Rodina při požáru v texaském Alvordu ztratila všechny své věci a dům vyhořel do základů. Ovšem díky malému chlapci, jsou všichni naživu a v pořádku.

„Mini hrdina!“ Takovou přezdívku dostal dvouletý Brandon Dahl z amerického Texasu, který dokázal zachránit svou rodinu. V brzkých ranních hodinách 15. ledna se rodinným domem začaly šířit plameny. Nikdo si ničeho nevšiml. Rodiče Kayla a Nathan v poklidu spali, aniž by cítili zápach kouře.

Vyšel jim pozitivní test na covid-19 a ztratili čich. Malý chlapec, který ještě nosí pleny a sotva řekne pár slov, rodiče ale varoval. „Poklepal mě na noze v posteli a kašlal a říkal: „Maminko teplo, maminko teplo,“ řekla Kayla v pořadu Good Morning America s tím, že se otočila a viděla plameny u dveří.

Rodiče rychle vzali všech pět dětí a vyběhli s nimi ven. Jako zázrakem se jim nic nestalo. Požární alarm, který si nechali nainstalovat před rokem, se spustil ve chvíli, kdy všichni stáli v bezpečí před domem. „Zachránil celou naší rodinu. Je náš malý mini hrdina,“ řekla Kayla, jejíž manžel Nathan dodal, že jim zbývaly pouhé sekundy.

Rodina přišla o všechno. Dům zcela shořel, s ním i jejich auto a všechno, co si za tu dobu tam vybudovali. Rozhodli se proto, že založí veřejnou sbírku, aby mohli dětem koupit oblečení a další potřebné věci. Cílem sbírky bylo vybrat 5 tisíc amerických dolarů (víc jak 109 tisíc Kč). Podařilo se však vybrat neuvěřitelných 22 898 amerických dolarů (víc jak 503 tisíc Kč).

trintin ( 30. ledna 2022 16:23 )

U nás v teráriu máme jednoho, také nosí plínky, ten říká Peroutka Peroutka.

Zobrazit celou diskusi