Obrovské drama se odehrálo ve čtvrtek ráno v jednom z bytů na Černém Mostě. Začalo v něm hořet, policisté dostali oznámení o tom, že se tam nachází žena připoutaná pouty k topení. Když dorazili na místo, viděli, že z bytu vychází kouř. „Proto si policisté z pohotovostní motorizované jednotky vzali masky, informovali operační středisko o požáru a běželi paní na pomoc. Jakmile se policisté dostali do 4. patra, provedli násilný vstup do silně zakouřené bytu a doplazili se přímo k ženě, která ležela na zemi připoutaná k topení přímo u ohniska požáru,“ popsala dramatické chvíle policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pak vzali muži zákona hasicí přístroj a oheň, který ohrožoval ženin život, uhasili. Kleštěmi jí přeštípli pouta a vyvedli ji ven, kde už na ni čekali záchranáři. „Na místo vyrazil lékař, inspektor, speciální vůz Atego a dvě posádky záchranářů. Z domu vycházejí lidé, kteří mohou být nadýchání zplodinami hoření, všechny zkontrolujeme,“ uvedla už ve čtvrtek ráno mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Později upřesnila, že 37letou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, záchranáři převezli do Nemocnice na Bulovce.

Podle mluvčího pražských hasičů hořela záclona o velikosti zhruba jedenkrát jeden metr. „Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár záclony v bytě, kde je i nepohyblivá osoba. Hasiči požár dohasili a odvětrali byt i domovní komunikaci,“ uvedl mluvčí s tím, že škoda šplhá ke 200 tisícům.

Chtěla se zabít

Podivným případem se policisté zabývají, zjistili, že se tímto způsobem nejspíš chtěla sprovodit ze světa, k topení se pravděpodobně připoutala sama. „Již v minulosti několikrát na linku 158 oznámila nepravdivé informace a včerejšího dne měla být z bytu vystěhována,“ uvedla v pátek Siřišťová s tím, že případem se zabývají kriminalisté. Žena  je v současné chvíli umístěna v psychiatrické léčebně.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

V hořícím bytě na Černém Mostě našli policisté ženu připoutanou k topení. (27. ledna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií