Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Autista dojal v roli svědka na svatbě celý sál: Plakalo 170 lidí!

Autor: rix - 
27. září 2021
20:29

Dojemný proslov pronesl v roli svědka na svatbě svého bratra Jonaha třiadvacetiletý Američan Sam Waldron s autismem. Byl tak srdceryvný, že rozplakal 170 svatebních hostů. V proslovu uvedl, že bratr je jeho hrdina, který ho vždy podporoval a připomínal mu, že být jiný není žádná slabost.

Jak uvedl deník Daily Mail, autista Sam Waldron si na svatbu svého bráchy připravil asi nejlepší moment svého života. Ačkoli bojuje s postižením, které mu socializaci vůbec neulehčuje, pronesl jeden z nejdojemnějších proslovů. V úžasu a slzách zanechal nejenom svatebčany, ale i další miliony lidí na sociálních sítích. 

„Můj brácha je hrdina a nikdy se nade mě nepovyšoval,“ uvedl mimo jiné statečný Sam. Ve své krásné řeči upozornil na to, že komunikovat s lidmi je pro něj opravdu svízel, ale že právě jeho bratr mu připomínal, že být odlišný je síla a ne slabost. 

Chválou Sam nešetřil ani na účet Jonahovy nové manželky Madison Waldronové (25). Přes vyzdvihování jejích kladů si ale neodpustil vtípek. Připustil, že se vdala za druhého nejhezčího z rodu Waldronů.

„Před tou řečí jsem byl opravdu nervozní. Nebyl jsem si vůbec jistý, ale jakmile jsem začal číst, tak to bylo mnohem lepší,“ uvedl Sam. „Cítil jsem se, jako bych četl za všechny autisty,“ doplnil. Brácha Jonah si jeho řeči velice vážil. „Jakmile začal mluvit, nemohl jsem zadržet slzy,“ popsal. Potvrdil, že vztah s bráchou mají opravdu dobrý. „Pořád se někde společně bavíme,“ uvedl Jonah. 

Samovi byl diagnostikován autismus, když mu bylo sedm let. S bráchou chodili do stejné školy. „Často za mnou chodil během přestávek, jestli nechci s něčím pomoct,“ vzpomínal Jonah. „Já a moji rodiče jsme byli ti, s nimiž se cítil nejpohodlněji, když hovořil o svých problémech ohledně socializace,“ dodal.

Jonaha Samova diagnóza dokonce dotlačila k tomu, aby se stal učitelem speciální pedagogiky. Chtěl pomáhat ostatním dětem s podobnými obtížemi.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi