Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podcast: Nacisté měli plány na dokonalou atomovku, tvrdí záhadolog Jaroslav V. Mareš

Video se připravuje ...
Autor: jim - 
7. září 2021
05:00

Zkušený novinář Jaroslav V. Mareš pracoval u několika českých televizních zpravodajství a podílel se na různých úspěšných projektech. Od mala ho ale přitahovaly záhady a nevysvětlitelné jevy, o nichž čím dál častěji sbíral informace, až na pozici reportéra zanevřel a stal se asi největším současným českým záhadologem. Pro Blesk Podcast odhalil svůj poslední velký objev - nacisté měli plány na atomovou bombu a Česko pro ně bylo mimořádně důležité.

Již několik let se badatel a spisovatel vydává do českých archivů a pracně zjišťuje a ověřuje informace, které získává o českých záhadách. Ať už se jedná o UFO, poltergeisty nebo nevysvětlenou smrt Jana Masaryka. O všem sbírá Mareš informace a dle svých slov je ověřuje stejně, jako činil v novinářské praxi. V posledních měsících se mu ale s mezinárodním týmem badatelů podařil pořádný zářez!

Již od mala je fascinován štěchovickým pokladem a v jeho rodině se dokonce traduje, že jeho prarodiče viděli po druhé světové válce betonové pozůstatky nacistických staveb ve štěchovických lesích. Žádný zakopaný zlatý poklad tam neočekává, jak se mezi lidmi traduje. Pravděpodobnější podle Mareše je, že místo bylo spjaté s vývojem ničivých zbraní. 

Uran v Příbrami

„Konec druhé světové války se mi v tuto chvíli jeví, že nemusel být o tak velké převaze Spojenců nad Japonskem a Německem. Nechybělo totiž málo, a ten konec války mohl být daleko dramatičtější, daleko tragičtější, daleko děsivější, a že výbuch v Hirošimě nemusel být zdaleka první,“ tajuplně naznačoval záhadolog ve studiu Blesku.

K tomuto přesvědčení jej vede množství získaných důkazů zasazených do historických souvislostí. „Podařilo se mi dobovými materiály doložit, že v roce 1945 odváželi z Příbrami desítky tun koncentrovaného uranu, přestože se v Příbrami uran těžil až od roku 1948,“ prozradil badatel. V Příbrami se navíc nacházel velký strojírenský závod, který byl pro Němce klíčový a oproti jiným fabrikám, které byly bombardované a zničené, v Příbrami ještě dlouho dělníci pracovali. To ale není jediná indicie k zbrani hromadného ničení v rukách nacistů.

Podrobnější informace o práci nad záhadami a tajemstvími Jaroslava V. Mareše se dozvíte na jeho YouTube kanále badatelé.net pod tímto odkazem.

Mrazivé hlášení do SSSR

Dochovala se i velmi podivná hlášení sovětských špionů v řadách SS z listopadu 1944 a z března 1945, které popisují skutečně technologie německé atomové bomby, která byla v některých aspektech dokonce modernější, menší a výkonnější, než co předvedli potom Američané nad Hirošimou a Nagasaki,“ uvedl o svém objevu Mareš. I když několikastránkové listiny byly pravé, musel ještě ověřit, zda podle jejich obsahu mohli inženýři Adolfa Hitlera zbraň vyrobit.

„Spadla mi čelist, když jsem četl hlášení adresováno generálu Antonovovi, který velel Rudé armádě. Obsahovalo mechanický popis bomby a já si říkal, že na tohle moje středoškolská fyzika nestačí,“ řekl záhadolog s úsměvem. Nafocené plány poslal odborníkům na jaderné reaktory s tím, že nepozná jestli získal skutečně propracovaný plán na sestrojení nejničivější zbraně.

Za dva dny mi přišla odpověď, že to byl naprosto funkční mechanismus, který kdyby někdo postavil, tak by to fungovalo,“ dodal Mareš. Po rozluštění této záhady se ale objevily další otázky. Jak do toho byly zahrnuty Štěchovice, proč Hitler zbraň nepoužil a může být ještě někde v Evropě skrytý prototyp atomové bomby? Na to již Jaroslav V. Mareš neodpověděl, ale pro Blesk Podcast prozradil - Co děsivého zažil sám v noci u pekelné brány na hradě Houska, a proč věří na poltergeisty a UFO, se dozvíte ve videu:

Video Blesk Nacisté měli plány na dokonalou atomovku, tvrdí Mareš - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi