Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skandál „zpod stolu“ amerického prezidenta: Clintonovo sperma na šatech Lewinské našli dva roky poté

Autor: mc - 
17. srpna 2021
05:00

Skandál, který v druhé polovině 90. let otřásl Bílým domem, nemá obdoby. Na druhou stranu se dá předpokládat, že Clinton rozhodně nebyl první ani poslední prezident, který měl milenku. Právě kvůli tomu (a dalším věcem ohledně aférky) hrozil Clintonovi impeachement. Nakonec to uhrál do autu. Kdo ale vůbec byla Monika Lewinská?

Monice Lewinské bylo 22 let, akorát dokončila studium psychologie a nastoupila jako stážistka do Bílého domu. Jako mnoho jiných snila o tom, že se jednou osobně setká s prezidentem. Tím tehdy byl Bill Clinton, kterému bylo 49 let. Původně začala Lewinská v létě 1995 na neplacené pozici, v prosinci téhož roku se přesunula na pozici placenou.

Tou dobou se už s Clintonem znala velice důvěrně. Jak později přiznala své kolegyni, od listopadu s ním měla intimní poměr. Do března 1997 s ním měla mít celkem devětkrát orální sex a jiné praktiky kromě soulože v Oválné pracovně!  Kolegyně, které se Lewinská svěřila, si její vyprávění nahrála na kazety a poradila jí, aby si schovala dárky od Clintona a nenechávala vyčistit semeno z modrých šatů. Prý jako pojistku.

V roce 1998 se celý skandál provalil v tisku. Clinton vše popřel a Lewinská v případu odmítla vypovídat až do chvíle, kdy jí byla nabídnuta imunita. Agentům FBI pak předala i šaty zašpiněné od spermatu, díky kterým bylo pomocí DNA možné celou věc potvrdit.

Prezidentovi hrozil - jako druhému v historii USA - impeachement, mimo jiné kvůli křivopřísežnictví, bránění justici, ovlivňování svědků a zneužívání své pravomoci. Podle mnohých totiž lhal u výpovědi, kde tvrdil, že s Lewinskou neměl sexuální vztah. Clinton ale přišel se zcela nečekanou výmluvou. Prý za "sexuální" považoval pouze takový, při kterém by on sám přišel ke styku se sexuálními orgány Lewinské, což se prý nestalo. Jeho milenka mu prý pouze poskytla orální sex.

Je to až k neuvěření, ale Clintonovi to vyšlo. Senát ho shledal nevinným a on stál v čele státu až do roku 2001.

Video  Monicagate (1998): Milostná aféra mladé stážistky s tehdejším prezidentem Billem Clintonem  - Videohub
Video se připravuje ...

Moly28 ( 17. srpna 2021 18:58 )

Prase šovinistický. Nechal se obhospodařit a pak ji vykopl.

žanyn ( 17. srpna 2021 11:30 )

vevím, co se divíte. USA jsou přece zemí neomezených možností. Tam je možné vše. I 99 pohlaví....

ANO_nam_bude_lip ( 17. srpna 2021 09:48 )

Jen orální sex - prostě se s ní nechtěl špinit.

Zobrazit celou diskusi