Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vojtíšek se s nových uchem brzy vrátí domů: Konečně slyší, doktorovi dal dárek

Autor: VaB - 
6. června 2021
15:46

Čtyřletý Vojtíšek trpí genetickým postižením s názvem Goldenharův syndrom. To jemu a celé rodině značně zkomplikovalo život, ten se ale teď postupně lepší! Vojta má nové ouško, na které dobře slyší. Předposlední návštěva dopadla u doktora na výbornou!

Nejčastějšími znaky Goldenharova syndromu jsou obličejové asymetrie. Jde o genetické postižení, která zasahuje jednu část obličeje, jsou ale i případy, kdy jsou zasaženy obě strany. Nejčastěji dochází k zešikmení očí, rozštěpům pater nebo k deformacím ucha.

A právě Vojtíšek měl deformaci ucha. To se ale naštěstí podařilo opravit! A to i díky sbírce, kterou iniciovala záchranná služba Pardubického kraje společně s Kryštůfkem záchranářem. Díky tomu mohl Vojta s rodinou odcestovat do Ameriky a tam podstoupit náročnou operaci.

Ta dopadla dobře, ucho se mladému pacientovi dobře hojí. Teď se ale pobyt v USA chýlí ke konci. „Milí přátelé, náš pobyt se pomalu a jistě blíží do finále. Dnešní předposlední kontrola u našeho milého doktora proběhla na výbornou. Novému oušku se daří, Vojtík slyší dobře, myslím, že benefity BAHA Osia 2 budou pro Vojtu velkým přínosem ve vývoji řeči,“ vypráví na Facebooku maminka Vojtíška.

Maminka s Vojtou dokonce natočila i video, ve kterém mluví a vypráví, jak se mu líbilo u doktora. Dokonce mu přinesl i dárek v podobě kytky, přáníčka a upečeného koláče. „Jsme tak rádi, za 10 měsíců od myšlenky na nové ouško, je vše vyřešeno a Vojta slyší. Děkujeme moc, nebýt každého jednoho z vás, nic z toho nemáme. Jsme šťastní, já jako máma hrdá na svého syna, který to vše zvládnul na jedničku,“ dodala maminka.

Video  Vojta s novým uchem.  - Život s Vojtíškem
Video se připravuje ...

frantacizek ( 6. června 2021 16:21 )

Zobrazit celou diskusi