Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak se daří Vojtíškovi s novým ouškem: Konečně uslyší stereo!

Autor: VaB - 
25. května 2021
05:14

Život Vojtíškovi (4) nadělil velké životní překážky. Je to ale statečný kluk a se vším se popral, jak jen nejvíc mohl! Vše mu zkomplikoval Goldenharův syndrom, ten mu totiž vzal pravé ouško, na levé je nedoslýchavý. Ale tomu je konec! Ouško má nové, vše se hojí, jak má, a uslyší konečně stereo.

Koncem minulého roku se záchranná služba z Pardubického kraje rozhodla pomoci ve spolupráci s nadací Kryštůfek záchranář. Důvodem bylo to, aby se zvládlo vybrat dostatek peněz na nákladnou plastickou operaci v Americe.

A to se podařilo. Chlapec s rodinou odletěl do USA, kde před nedávnem podstoupil náročnou operaci, při které mu bylo vytvořeno chybějící ouško. „Jsme dojatí, šťastní a Vojta má své vysněné ouško. Ještě dospává, ale vše proběhlo na výbornou. Děkujeme z celého srdce,“ informovali rodiče

A situace se lepší každým dnem! „Dnešní den byl velký a radostný, Vojtíšek je strašně šťastný, dnešní den je náš další oblíbený den, dnešní den je dnem ‚narození a odhalení‘ nového ouška,“ popisují svou radost rodiče.

Nové ucho se naštěstí dobře hojí, péče o něj ale přetrvává, musí se omývat a promazávat. „Další kontrola bude za týden a 1. 6. bude naším dalším oblíbeným dnem, protože Vojta poprvé uslyší stereo,“ dodávají rodiče.

frantacizek ( 25. května 2021 05:52 )

Zobrazit celou diskusi