Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Barokní skvost na prodej: Zámeček Luka u Karlových Varů je k mání za 2,5 milionů

Autor: rc - 
8. června 2021
05:00

Zámeckou paní, či zámeckým pánem se nyní může stát kdokoliv. K prodeji za 2,5 milionů Kč je totiž barokní zámeček Luka u Verušiček. Stavba, jejíž historie sahá až k 13. století, byla domovem rodů Štampachů, Kolovratů a Nosticů. Zámeček chátrá od roku 1945, což novému majiteli poskytuje příležitost zrekonstruovat si ho podle svých představ.

Zámek Luka, který oplývá bohatou historií, je na prodej. Historie zámečku sahá až do 13. století, kdy v objektu stála raně gotická tvrz, která byla v držení zemana Václava z Luk. „V 16. století byl majitelem zámku významný rod Štampachové ze Štampachu, v 17. století Kolovratové a v 18. století Nosticové,“ uvedl makléř Radomír Kočí, jenž má prodej zámečku na starosti  a v inzerátu nadále píše, že dnešní podobu získala historická stavba po roce 1830.

Nicméně od roku 1945 až do 90. let 20. století zámeček chátral. Posléze byla započata rekonstrukce, která však zůstala nedokončena, tudíž nový majitel může popustit uzdu své fantazii a zámeček si zrekonstruovat podle svých představ.

„Objekt je ve stavu před kompletní rekonstrukcí,“ dodal makléř s tím, že ve vnitřním dvoře se kvůli špatné izolaci světlíku zřítilo zdivo. K zámečku náleží rozlehlá zahrada. Nachází se na klidném místě, ale do Karlových Varů se člověk dostane za pouhých třicet minut.

VIDEO:Jak nezničit poetiku starého sila uprostřed Prahy

krapotkin ( 8. června 2021 08:29 )

Paneláky v Janově po připálených jsou levnější - asi 600 000 Kč. Ruina jako ruina.

Zobrazit celou diskusi