Hrad Helmer nese jméno po původním majiteli výstředním koncertním houslistovi  Maxi Helmerovi. Postaven byl v roce 1927 a je neuvěřitelné, co všechno tehdy dokázalo děvět dělníků s 500 tunami kamene, 475 00 litry cementu, koněm a jeřábem.

Max Helmer se nijak netajil láskou ke středověkým hradům. Cestoval po Evropě a měl možnost některé osobně navštívit. Po návratu pak pro sebe navrhl dům inspirovaný stavbou, která se nachází nedaleko Norimberku.

Budova byla od svého vzniku několikrát modernizována. Zejména šlo o nábytek a moderní technologie. Vedle hradu se také nachází prostorná garáž, všechno ostatní je ve stylu středověku.

Helmerův hrad o rozloze 185,8 m2 má věž s rozchodem 18,2 metrů a točitým schodištěm, řadu krbů, kovové střechy, podlahy z tvrdého dřeva a půl kilometru dlouhou příjezdovou cestu. Co se týče obytných prostor, uvnitř hradu je celkem 5 ložnic, 3 koupelny, kuchyň a jídelní kout, rozlehlý obývací pokoj a mistrovské apartmá. Na pozemku se nachází osvětlený basketbalový kurt a tři samostatné terasy. Nyní je na prodej za 529 tisíc dolarů, v přepočtu za necelých 12 milionů korun. 

Fotogalerie
19 fotografií