Vila navržená architektem Woodem Marshemem má abstraktní exteriér a interiér, který je ideální pro předvádění umění. Podoba budovy vychází z víry autora, že současné umění obohacuje kvalitu života.

Čelní betonová zeď s dramatickými křivkami se evokuje záclonu skrývající dynamickou zadní část okna.Trojrozměrná polokoule na vrcholu struktury odkazuje na kopule v tradiční architektuře.

Vzhledem k tomu, že přední fasáda je většinou ukryta před pohledy z ulice, mohou se všechny obytné místnosti a ložnice otevírat do zahrady.

K domu se přichází po klikaté cestě, která vede kolem nejdynamičtějších pohledů. Vchod do vily tvoří úzký prostor, který zdůrazňuje zakřivenou betonovou konstrukci domu a její vnitřní perspektivu.

Ačkoli vnější stěna domu budí zdání, že je dům uvnitř temný, opak je pravdou. Díky velkým oknům s výhledem do zahrady je interiér plný přirozeného světla.

Uvnitř domu se mísí obytné prostory s uměleckými galeriemi. Kruhový propadlý salonek slouží jako srdce obytné části a vytváří ideální prostor pro reflexi velké architektury domu. Zakřivené schodiště vede do soukromých prostor, které se nachází nahoře v patře

Fotogalerie
14 fotografií