Byt v Kyjevě byl jako samostatné hnízdo pro mladý pár v rámci většího domu pro rodinu. Majitelé chtějí žít jednoduchý, vědomý život v souladu se sebou samými a v harmonii s okolím.

V bytě je mnoho skrytých věcí. Obývací pokoj skrývá kuchyň, ložnice skrývá šatní skříň, koupelna je skrytá za sklem. Nenajdete zde žádnou polici s dekoračními předměty. „A pokud se vám opravdu líbí ta babiččina keramická kočka - dejte ji do středu místnosti, ne mezi desítky sošek. Styl wabi-sabi je o věcech, na kterých vám opravdu záleží,“ vysvětluje autor návrhu.

Hlavním prvkem v obývacím pokoji je velká pohovka a jídelní stůl. Tmavě modrý ocelový stůl drží těžkou dřevěnou desku čásstečně vyplněnou polymerovou pryskyřicí. Osvětlují ji keramické lustry ve tvaru bouřkový mraků. Konferenční stolky jsou vyrobeny ze starých pařezů.

Kuchyň se skrývá za tónovaným dubem na zdi - stejný tónovaný dub skrývá skříň v ložnici. Koupelna naopak není skryta vůbec. Rámuje ji pouze skleněná stěna. To lázni dává šanci být plně integrována do okolního prostoru. 

Fotogalerie
18 fotografií