Dům se může pochlubit výměrou 56 m2 a  je situován na pozemku, který patří k rodinné farmě. Architekt ho zasadil do zalesněné oblasti na vyvýšeném břehu s výhledem na jezero. "Stavba je v lese, který jsme s bratry, sestrou a já chodili jako děti," popisuje Greg Dutton.

„Počáteční inspirací pro návrh byla myšlenka, že vytvořím dům, kde se moji blízcí budou cítit, jako by levitovali nad stromy,“ vysvětluje autor návrhu. Aby dosáhl tohoto pocitu, umístil kabinu na samý okraj útesu. "Když stojíte v interiéru a díváte se ven skrz okno, vidíte les jak padá dolů z útesu pod vámi.”

Velkorysé okno, které sahá od podlahy až po strop, se táhne přes jednu ze stěn, rámuje výhledy na krajinu a umožňuj celoroční přístup světla.

K ekologickým konstrukčním prvkům patří přirozený ventilační systém Dešťová voda je zadržována ve speciálních nádržích. Energii potřebnou pro provoz čerpá dům ze solárních panelů. 

Uvnitř má chata jednoduchou dispozici sestávající z kuchyně, koupelny a malého vchodu, který se otevírá do obytného prostoru a propojeného prostoru na spaní.

 Design interiéru je velmi minimalistický a byl silně ovlivněn skandinávskou architekturou a dánským hygge.

"Vyrůstal jsem na farmě a čerpám spoustu inspirace z venkovské estetiky. Jednoduchost těchto interiérů byla velkou hybnou silou pro pocit, který jsme se snažili zachytit uvnitř domu," uzavírá architekt.

Fotogalerie
8 fotografií