Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mladou maminku zabil covid hned po porodu: Zdrcený táta zůstal na všechno sám

Autor: ran - 
15. března 2021
05:30

Smutný příběh tragické smrti mladé maminky, která prohrála svůj boj s nemocí covid-19 těsně po porodu svého děťátka, se odehrál v uplynulých týdnech v Mělníku. Vše se zdálo zalité sluncem, mladá žena čekala miminko se svým princem na bílém koni. Jenže došlo na nejhorší a její kamarádky teď novopečeného otce, který se neúnavně o děťátko stará, chtějí podpořit.

Říkali jí Wendy a kolem sebe měla dlouhá léta své čtyři věrné kamarádky, s nimiž prožila spoustu zábavy, radosti, ale i starostí. Jana, Katka, Terka, Adél a Wendy tvořily nerozlučnou pětku. Do jejich přátelství však zasáhla nemoc a vzala jim navždy jednu z nich.

„Každý, kdo naši milou a hodnou kamarádku znal, ví, že to byla veselá holka, která nezkazila žádnou legraci,“ napsaly k události, která jim zlomila srdce, Wendiny pozůstalé přítelkyně na facebooku. A svěřily světu také její příběh. Po několikaletém čekání na muže svého srdce Wendy v prosinci 2019 konečně potkala toho pravého.

„Už ani nedoufala, že ho někdy potká. V prosinci 2019 se ale na ni konečně usmálo štěstí a na pracovním vánočním večírku poznala Káju,“ popsaly dál zlomový bod Wendina života. Vše se pak ubíralo jen správným směrem. Netrvalo dlouho a Wendy s přítelem čekali vytoužené miminko, těhotenství proběhlo nejlépe, jak mohlo, Wendy byla šťastná a očekávání příchodu nového života si velmi užívala.   

Pak ale onemocněla covidem-19. V den plánovaného porodu trpěla silným kašlem, který jí odnímal tolik potřebné síly. Po pár dnech oddalování porodu přišel na svět císařským řezem malý Kája, zdravý a silný kluk. Mamince se ale přitížilo. „Den po porodu jí lékaři zjistili oboustranný zápal plic,“ vzpomínají na smutné okamžiky kamarádky. Wendy ležela na ARO na kyslíkové podpoře. Po pár dnech ji lékaři uvedli do umělého spánku. Všichni věřili, že to pomůže.

Ani uměle navozené kóma ale nakonec nedokázalo Wendinu organismu ulevit natolik, aby se dokázal vzchopit. Wendy sice měla tu největší motivaci - vydržet a žít pro své dva milované, v úterý 9. března však přesto svůj velký boj prohrála. Zastavilo se jí srdce. Oba muži teď musí žít bez ní dál. „Karel je ale opravdu statečný a stará se o malého Káju, jak nejlépe umí, je skvělý táta,“ chválí čtveřice kamarádek zarmouceného, ale odhodlaného přítele.

Aby tatínka co nejvíce podpořily, na facebooku pro něj otevřely soukromou sbírku. Přejí si, aby mu finanční dary v jeho žalu a nastalé nečekané životní situaci ulehčily od těžkostí, které ho nyní čekají. Každý může přispět na účet nebo osobně na adrese, kterou věrné Wendiny kamarádky zveřejnily na facebooku. „Do poznámky stačí napsat ‚pro Káju‘ a vaše jméno. Dne 31. 3. 2021 budou vybrané peníze a seznam lidí předány tatínkovi,“ děkují předem všem soucitným dárcům kamarádky Jana, Katka, Terka a Adéla.  

esperanza2013 ( 15. března 2021 20:16 )

Obrovska tragedie. Nekteri lide jsou zrudy. Myslim na tatinka, synka a celou rodinu. Hodne sily do budoucna.

fany22 ( 15. března 2021 15:33 )

A ona nezemřela na covid???
Jste ubohý. Nemusí vám vyhovovat styl psaní. Ale na faktech to nemění nic. Je mi vás až líto.

pea.p ( 15. března 2021 13:06 )

Jak píšete - ten chudák nestojí za ztrátu času. Kdo nezažil-těžko pocho*** uvěří. Oběma Karlům hodně sil aby se s touto situací dokázali poprat. Bohužel vím také o několika lidech mladší 40 let,kteří boj s touto nemocí nezvládli.

verka1 ( 15. března 2021 11:55 )

Zdravý, mladý člověk a na covid19 zemře. Starší člověk se z toho "dostane". Mladá maminka po porodu snad měla právo žít a užívat si se svojí rodinou život.

Oxoxox ( 15. března 2021 09:53 )

Já Wendy znala hodně dobře. A věřte mi, že mi v hlavě běží hooodně sprostých slov, které bych vám ráda napsala ale neudělám to, protože jste jen chudák. To co se stalo je pro nás obrovská tragédie a vše co se píše v článku je bohužel pravda. ani nevíte, jak bych si přála aby to pravda nebyla.

Zobrazit celou diskusi