Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dvacet zlatých retrívrů mělo skončit na jatkách: Lidem se podařilo zachránit je před krutým osudem

Autor: rc - 
27. prosince 2020
15:44

Na letišti v Miami na Floridě v neděli přistálo letadlo, které převáželo dvacet zlatých retrívrů. Pejsci byli zachráněni před strašným osudem, který je čekal v Číně, kde měli skončit na jatkách. Nezisková organizace Golden Rescue South Florida však vyvinula úsilí a dokázala získat 50 tisíc amerických dolarů (zhruba 1 milion Kč), aby zlaté retrívry dostala do Spojených států amerických, kde se setkali s adoptivními rodinami.

Fotografie, z nichž srší štěstí, byly pořízeny na letišti v Miami na Floridě. V neděli tam přistálo letadlo z čínského Pekingu. Právě to převáželo důležitý náklad a to dvacet zlatých retrívrů, které v Číně čekal hrozný osud.

Podle informací britského deníku Metro měli skončit v Číně na jatkách. Neziskové organizaci Golden Rescue South Florida se jich však zželelo, a tak aktivisté vyvinuli obrovské úsilí, aby pejsky zachránili.

Plánování mělo trvat dlouhých šest měsíců, ovšem nakonec se to podařilo. Dokonce se jim povedlo vybrat i částku v hodnotě 50 tisíc dolarů (zhruba 1 milion Kč)! „Odhaduje se, že každý rok je pro obchod s psím masem poraženo přibližně 10 milionů psů. Už jen vidět zvíře v tak hrozných podmínkách je srdcervoucí. Jakmile jsou zachráněni a vědí, že jsou v bezpečí, je to jeden z nejkrásnějších pocitů. Psi neumí mluvit, jsme jejich hlasem,“ uvedla koordinátorka akce Kristine Minerva s tím, že jejich emoce můžeme vidět v jejich očích s tím, že pejsci mají již zajištěný nový domov.

VIDEO: Retrívři živořili ve vlastních výkalech. Majitelky se jich vzdaly, veterináři podali trestní oznámení

Video  Retrívři živořili ve vlastních výkalech. Majitelky se jich vzdaly, veterináři podali trestní oznámení  - Kateřina Lang, Pes nejvěrnější přítel, z. s.
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

homoerectus ( 5. ledna 2021 13:33 )

Jste těžko chápavý (chápavá?), v tom je problém.

snehulak ( 2. ledna 2021 12:17 )

Zlatí retrívři jsou nejchutnější. Pekingští palácoví také, ale jsou moc mrňaví.

pojidacpsu ( 31. prosince 2020 13:32 )

psi chutanji skvele tak co to meles

Ramita ( 29. prosince 2020 21:01 )

To je škoda, že to považuješ za slátaninu. Jen říkám, že než si dáš maso, tak by měl člověk použít mozek a zamyslet se nad tím co předcházelo tomu než si to naservíruje na talíř

Ramita ( 28. prosince 2020 16:44 )

Velká škoda je, že vždy se mezi deseti lidmi najde jedno hovado, který si nic nepřečetlo ani nezjistilo informace o tom jak, to v životě zvířat chodí. Že oni nic nezmůžou i když mají rohy, drápy, zuby, proti člověku se neubrání.
Vše by šlo dělat tak, kdyby člověk byl soucitný pak by nebylo tolik utrpení.
Dej si kus masa, toto maso má rodokmen: žije ve špíně, protože lidem se nechce každý den odklízet nahromaděné exkrementy, ve stresu, oplodňováno pipetou každou chvíli, je bito železnejma holema, stále konzumující antibiotika neboť ve špatných hygienických podmínkách viry a bakterie nejvíce prospívají, na jatkách hrůza a děs velký strach neboť cítí pach krve slyší zvuky svých blízkých jak trpí, v uličce smrti se rodí telátka, protože nějakej debil poslal na jatka těhotnou krávu atd. A nejen krávy, ale i prasata, ovce, kozy, slepice atd., je toho hodně, tak dobrou chuť. Ono to v regále na tácku vypadá jakoby jsi kupoval něco o co bylo pečováno s láskou, hezky naaranžované neboť z tebe chtěj dostat prachy a ty jim je dáš, protože je ti to jedno jak s tím bylo zacházeno. Je to smutný, ale kdyby jsme se jako konzumenti více zajímali o toto téma tak by museli zlepšit podmínky pro zvířata neboť by po nás pořád chtěli ty zas.... prachy

Zobrazit celou diskusi