Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stateční tátové (†37) se utopili při záchraně svých dětí: Pomoci se jim marně pokoušeli i mladí manželé

Autor: rc - 
7. prosince 2020
18:12

Drama se odehrálo na pláži v australském Queenslandu. Tátové Richard Capbagan (†37) a Denny Jade Caballa (†37) se tam snažili zachránit své tři děti z obřích vln. Sami se přitom dostali do problémů. Na břeh jejich bezvládná těla vytáhl Broc Harris (23) se svou těhotnou manželkou, kteří u pláže kempovali. Na břehu se je Broc pokoušel oživovat, ale marně. Statečným otcům už nedokázali pomoci ani přivolaní záchranáři. Všechny tři děti se nakonec dostaly v pořádku na břeh.

Radovánky na pláži Teewah v australském Queenslandu dopadly tragicky pro dva táty Richarda Capbagana a Dennyho Jadea Caballa. Sedmatřicetiletí muži tam vzali na dovolenou své rodiny. Zatímco rodiče si povídali na břehu, děti si hrály v mělčinách. Zničehonic však přišel příliv a příboj vody hnal děti na oceán. „Děti se brodily na mělčině a smetla je vlna, v důsledku čehož bylo několik dětí vtaženo do hlubší vody, pár rodičů je šlo zachránit,“ uvedl pro britský deník Daily Mail policista Craig McKenzie s tím, že na první pohled se to zdá bezpečné, ovšem ve vodě jsou skryté proudy.

Jakmile si toho všimli tátové, rychle běželi do vody, aby děti zachránili. Spolu s nimi se vydal na pomoc i rodinný přítel Xeino Sacremento, ovšem ten na rozdíl od Richarda a Dennyho se nakonec v pořádku dostal z obřích vln na břeh. V kempu byl se svou manželkou Allanah i Brock Harris, který viděl, jak muži bojují ve vlnách. Třiadvacetiletý muž na břeh vytáhl jednoho z mužů a zahájil srdeční masáž. Netrvalo to ani deset minut a viděl ve vodě dalšího muže. „Nemyslel jsem si, že se vrátím zpět,“ uvedl Brock pro britský deník Daily Mail s tím, že to byl nejhorší příliv, který zažil.

Na pomoc se mu vydala i jeho manželka Allanah, která je v pátém měsíci těhotenství a pomohla mu dostat se zpět na břeh. Do nebezpečných vln oceánu se však vrátil potřetí, a to, aby zachránil život devítiletého chlapce, který uvízl ve vodě, jež mu sahala po ramena. Posléze se snažil zachránit dva muže. V resuscitaci mužů pokračovali i přivolaní záchranáři, ale marně.

Dvě děti se dostaly v pořádku na břeh, devítiletý chlapec Tyghan byl převezen do nemocnice, poté co se jeho stav zlepšil, byl propuštěn. „Richard vždy myslel na druhé,“ uvedla manželka Capbagana Sheri. „Milovali jsme ho a postrádáme ho. Jsme na něj pyšní. Je náš hrdina,“ uvedla Cherry Appleová, manželka Caballeho. 

VIDEO: Utonutí bývá velice tiché. Tonoucí šetří poslední zbytky vzduchu

hasickajana ( 7. prosince 2020 18:20 )

tátové, rychle běželi do vody, aby děti zachránily


čeština já tááák těžká a táááák zákeřná

Zobrazit celou diskusi