Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Příběh kamarádů s rakovinou Čechy dojal: Péťovi se pak splnilo velké přání

Jenda (vlevo) a jeho kamarád Péťa.
Jenda (vlevo) a jeho kamarád Péťa.  (Autor: Nadační fond Pink Bubble)
Autor: chal - 
18. října 2020
05:59

Příběh Jendy a Péti dojal snad každého. Kluky spojil nelehký osud, potkali se na dětské onkologii v pražském Motole. Kvůli zákeřné chorobě přišel Jenda o nohu a Péťa o ruku. Když se zástupci Nadačního fondu Pink Bubble kluků zeptali, co by jim udělalo radost, odpověď jednoho z nich všechny odzbrojila. Péťa si přál novou bionickou nohu pro Jendu, aby spolu mohli na ryby. Potřebný milion a půl se podařilo vybrat s neuvěřitelnou rychlostí!

Nadační fond Pink Bubble příběh dvou kamarádů přinesl na začátku září. Péťa se s Jendou seznámili v motolské nemocnici za velmi smutných okolností. První jmenovaný přišel kvůli rakovině o ruku, druhý o nohu. Nemoc ale ani jednomu z nich životní optimismus vzít nedokázala. Z kluků se ve špitálu stali přátelé.

Pink Bubble pomáhá mladým onkologickým pacientům a snaží se jim zpříjemnit život. Proto také zástupci nadačního fondu nabídli Péťovi a Jendovi, že jim pořídí něco, co by jim udělalo radost. Jenda si řekl o kuchyňského robota, protože rád vaří. Péťovo přání pak všem vzalo dech.

Mladík si přál bionickou nohu pro svého nového kamaráda, aby ho mohl vzít na ryby. Věc měla jeden háček – na rozdíl od kuchyňského robota stojí bionická noha nemalé peníze, jde o částku přesahující milion a půl. Další prostředky pak padnou na servis.

Už po měsíci pak mohl Nadační fond Pink Bubble oznámit skvělou novinu. „Neuvěřitelné se stalo skutečností!“ napsali zástupci fondu v pondělí na facebook. „V rámci sbírky Konto Bariéry a výzvy Nikol Štíbrové na Instagramuu se podařilo Jendovi nasbírat celou potřebnou částku přes 1,5 milionu korun! Jenda tak bude mít novou bionickou nohu a s Péťou snad už brzy budou moci zajít na ryby,“ dodali.

Pink Bubble vybral přes 188 tisíc korun, které věnuje Jendově mamince, která bude z peněz hradit technický servis bionické nohy. „Děkujeme všem a těšíme se, až bude Jenda zase skákat přes kaluže,“ uzavřel nadační fond. Na jeho stránkách jsou zveřejněné i další zajímavé příběhy mladých lidí s rakovinou, které můžou dárci finančně podpořit.

Monikay ( 18. října 2020 09:28 )

ještě by mohla být sbírka na bionickou ruku pro péťu, to by nešlo?

frantacizek ( 18. října 2020 07:33 )

tohle je fantastické, pomohl bych jim i celou částkou, mít ji v tuhle dobu..tohle je super, že se povedlo, pamatuji si ten článek

Zobrazit celou diskusi