Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Církev plánuje blahořečit programátora (†15): Jeho tělo je i 14 let po smrti bez známek rozkladu!

Autor: ran - 
8. října 2020
11:11

Tělo mladého italského programátora a hluboce věřícího katolíka Carla Acutise bude až do 17. října vystaveno ve skleněné rakvi v chrámu v italském Assisi. Církev se připravuje na chlapcovo blahořečení. Rok před svou smrtí pracoval na webové katalogizaci tzv. eucharistických zázraků, v jejichž pravost pevně věřil. Na jeho tělu údajně působením zázraku není ani po 14 letech od úmrtí patrné žádné narušení tkání nebo sebemenší známky rozkladu.

„Bude to poprvé v dějinách, co budeme mít tu čest se světcem oblečeným v džínách, sportovních botech a svetru,“ uvedl k události pastor Carlos Acácio Gonçalves Ferreira. Carlo Acutis, který podlehl 12. října 2006 leukémii, bude blahořečen 10. října 2020. Církevní představitelé ve čtvrtek znovu otevřeli jeho hrob, aby mohlo být pořízeno video a každý viděl, že nelžou.  

Podle webu vaticannews.va církev už před nějakým časem chlapce vyhlásila patronem italské mládeže. Carlova matka připomněla jeho oblíbenou průpovídku, která říkala, že „štěstí znamená zahledění se do Boha, zatímco smutek a hořkost je zahleděním se do sebe“. Jeho vrstevníci z katolické církve hocha pro jeho lásku k moderním technologiím nazývají „božím influencerem“.

Eucharistickými zázraky katolická církev označuje domnělou přeměnu hostií (mešních „oplatek“) a vína v tělo Ježíše Krista. A nemíní tím žádný básnický obraz. Katolíci skálopevně věří, že při tzv. svatém přijímání se hostie reálně - tedy skutečně fyzicky - mění v lidskou tkáň. Existují podle nich nezvratné důkazy o reálné existenci těchto zázraků.

Carlo před smrtí připravoval webovou stránku, která by všechny tyto údajné zázraky a důkazy o nich systematicky představovala - měl to být katalog, kde by byly všechny proměny oplatek v tělo a krev Krista uvedeny pěkně přehledně. Něco jako když nábytkářský řetězec představuje svůj sortiment.   

Acutisovo tělo ale bohužel už zas tak neporušené není. Protože podle církevních pravidel bude možné jeho tělesné ostatky uctívat jako relikvii, vyňali mu srdce a to uložili na bezpečném místě. Dá se očekávat, že lokalita, kde bude tento srdeční sval vystavován, se brzy stane oblíbeným poutním místem.  

rohlik128 ( 8. října 2020 21:05 )

Ano. To si málokdo uvědomuje, že katolíci jsou lidojedi. Oni skálopevně věří, že jedí doopravdicke tělo a pijí doopravdickou Kristovu krev.

smradlavamakrela ( 8. října 2020 19:04 )

To je totálně perverzní. Vyndat mu srdce. To je hyenismus.

baronessa ( 8. října 2020 17:27 )

Dá se to obrátit tak, že nemusel ani dlouho čekat na to, až se u Boha ocitne.

MarDis ( 8. října 2020 12:22 )

Tak jsem zvědavej, jak dlouho budeme muset čekat, než se vysvětlí tenhle dokonale připravenej podvod.

Zobrazit celou diskusi