Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Narozeniny v ústecké zoo: Orangutan Ferda se dožil úctyhodného věku

Autor: jel - 
6. října 2020
21:49

Veselou událost oslavili v pondělí v Zoo Ústí nad Labem. Ferda, jeden z nejstarších orangutanů chovaných v zajetí v Evropě, tam totiž oslavil narozeniny. Je mu už 51 let!

O události informovala zahrada na svém facebookovém profilu, kde také uvedla, že orangutaní samec Ferda, který se narodil v Zoo Frankfurt, přišel do Ústí v roce 2002. Podle zoo měl kvůli vysokému věku v loňském roce Ferda zdravotní potíže. Poté, co podstoupil veterinární zákrok, už je ale zase opět v pořádku, a navíc prý v dobré náladě.

„Od nasazení medikace se ho daří udržovat v dobré kondici. Navíc je od zákroku ještě větší šibal, který rád zlobí své ošetřovatelky,“ stojí v příspěvku zoo, v němž zároveň přejí opičákovi všechno nejlepší k jeho narozeninám. K přání se připojili i někteří uživatelé, kteří příspěvek viděli. 

Velká gratulace a ještě s námi buď v co nejlepší kondici,“ napsal Kamil. „Milý Ferdíčku, přeji ti všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíčka. Jsi krásný kluk,“ připojila se s milou gratulací Dana a připojila obrázek se srdíčky. 

Orangutani se v divočině dožívají okolo 30 let, ale v zajetí se mohou dožít podstatně vyššího věku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi