Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nadváhou kvůli fast foodům trpí už i zvířata? Video s veverkou pojídající cheesburger baví internet

Obyvatelka Floridy natočila veverku, jak se láduje cheesburgerem. Na účet její vypasenosti někteří říkají, že jen čekala mláďátka...
Obyvatelka Floridy natočila veverku, jak se láduje cheesburgerem. Na účet její vypasenosti někteří říkají, že jen čekala mláďátka...  (Autor: Twitter/Jamie Walton)
Autor: ran - 
4. října 2020
06:45

Je ta veverka, co se láduje cheesburgerem tak, že jí mleté maso leze pomalu i ušima, skutečně obézní, nebo jen pozdě zabřezla a bříško jí nadouvají ještě nenarozená mláďátka? V téměř odbornou debatu o době rozmnožování veverek se rozvinuly komentáře pod videem s veverkou, která na první pohled vypadá, že si vypěstovala pěknou závislost na nezdravé stravě!    

Co dělá tučná a přesolená strava s lidmi, každý ví. Jedna z obyvatelek města Venice na Floridě Jamie Waltonová (36) natočila veverku, která se možná také stala obětí nezřízeného přejídání! Záběry umístila na sociální sítě a její virální video teď brázdí internet a vzbuzuje pobavené i plačtivé reakce.

„Právě jsem zaparkovala a to zviřátko sedělo přímo naproti dveřím od auta, pár metrů ode mě,“ řekla Waltonová podle britského webu Metro. „Říkala jsem si, že je to zajímavé, a lidi to evidentně také zaujalo.“ Waltonová natáčela nedaleko jedné restaurace s rychlým občerstvením, kam se právě také chystala zaskočit.

Na videu je vidět na trávě pohodlně rozvalenou veverku, která má před sebou pořádnou porci žrádla a dává si do nosu. Hoduje na cheesburgeru - a ten je skoro tak velký jako veverka samotná. Hlodavec si drží kousky fastfoodových kilojoulů v prackách a bezstarostně přežvykuje.

I am sitting in a parking lot watching a squirrel eat a McDonalds cheeseburger. 😂 pic.twitter.com/1tywKihgqp

Záběry už viděly tisíce lidí. „Myslím, že jsem právě našel své totemové zvíře,“ byl štěstím bez sebe jeden z komentujících. Jiní uživatelé sociální sítě se veverku snažili bránit, že ve skutečnosti není vypasená, ale jen čeká mláďátka. Jamie k těmto argumentům podotýká, že podle ní se v této roční době veverky nerozmnožují. Ale nechala si otevřená vrátka, když dodala, že přece jen není na tuto otázku expert.

Veverky se obvykle živí ořechy a žaludy, ale když mají hlad, nepohrdnou ani masitou potravou. Nejednou byli tito hlodavci spatřeni, jak hodují na ještěrkách, hadech nebo ptácích. „No, tady na Floridě je spousta hlodavců, kteří sežerou úplně cokoli,“ doplnila s humorem Jamie.  

 

frantacizek ( 4. října 2020 14:18 )

ta veverka je fantastická

frantacizek ( 4. října 2020 07:33 )

měli ji k tomu dát aspon salát Coleslaw, aby vyvážila glykemický index

Zobrazit celou diskusi