Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Létající palác oligarchy Abramoviče: Luxus, zlato, místnost pro hostiny i bezpečnostní systémy

Autor: ran - 
7. června 2020
16:30

Ruský oligarcha a vlastník fotbalového klubu Chelsea Roman Abramovič si užívá přepychu nejen na zemi, ale i ve vzduchu. Jeho upravený Boeing 747-33A ER je jedním z nejluxusnějších soukromých tryskáčů vůbec. Dali byste za něj v přepočtu přes 7 miliard korun. Celá oligarchova letecká flotila by vás přišla na více než 12 miliard korun.  

Dolarový miliardář svému nejdražšímu létajícímu prostředku přezdívá důvěrně Bandita. Že by tím chtěl světu o sobě něco říci? Možná. Jisté je, že si na jeho interiéru dal záležet. Vybavil si ho tak, jak si myslel, že mu přísluší. 

Pokud byste se do Bandity dostali a mohli jste se po něm trochu projít, našli byste v něm plno zlata, ušlechtilého dřeva i vybraného designu. Magnát se při přeletech po světě nechává nad mraky rozmazlovat luxusní ložnicí, koupelnami i zlatem vykládanou kuchyní. Nelétá ale vždycky sám, proto se mu čas od času hodí i místnost pro pořádání banketů, kam se pohodlně vejde 30 hodujících. Aby se mohl věnovat i úřadování, nechal si majitel v letounu zařídit útulnou kancelář. 

Boeing si pořídil v roce 2004 a za přeměnu na skutečný létající palác utratil slušné částky. Ovšem ještě další peníze dal do bezpečnosti. Bandita totiž neoplývá „jen“ vzácnými kovy, vybavením z ořechu a mahagonu, ale i na soukromé letadlo celkem výjimečnými bezpečnostními systémy. Jak napsal Maily Dail, letadlo disponuje protibalistickou obranou, jež se svými kvalitami dotahuje na podobný systém amerického prezidentského speciálu Air Force One, kterým v současné době létá Donald Trump. 

Kromě „vymazleného“ Bandity má Abramovič ve své flotile pár vrtulníků a ještě další dvě letadla. Ty ovšem za okázalostí jeho „vlajkové lodi“ silně pokulhávají. Oligarcha je ale používá pro své cesty také. Jsou sice o pár miliard levnější, ale co naplat? I magnát se musí občas uskrovnit...   

nazor ( 8. června 2020 00:46 )

Nechápu proč nedokážete vypátrat něco o Kellnerovi to jste tak neschopní nebo se bojíte majitele blesku??!! Vždyť Kellner už je bohatší než abramovic který me vůbec nezajímá. Kellner má taky letadlo a loď atd. A mimochodem abramovic už dávno není s zukovou která se vloni vdala, burvarni noviny a nevědí to haha. I když prebirate články z Daily Mail, tak tahle info tam určitě nebyla. Daily Mail si čtu každý den.

zada ( 7. června 2020 18:42 )

A to jako co? To si máme sednout na zadek nebo snad závidět?!? Vždy´t je to obyčejný snobismus a maloměšťáství. Ostatně stejně z velké většiny tihle bohatí lidé šťastni nejsou, tahle plaenta je jim toiž malá a chlubit se ve vesmíru není kde . Tak si to Abramoviči a vy všichni zbohtalíci užijte!§ jste tu jen jednou jako já

Zobrazit celou diskusi