Extrémní menu, extrémní puch: Maxijedlík slupl v Brně tři nejsmradlavější jídla planety
Ojedinělý zážitek pro silné povahy připravil návštěvníkům cestovatelských veletrhů v Brně maxijedlík Jaroslav Němec. Gurmán, jeho zažívací ústrojí je asi z jiné planety, do sebe v sobotu úspěšně nasoukal jako první na světě menu z tří nejsmradlavějších jídel planety. Postupně slupl islandský Hákarl, švédskou rybu Surstromming a jako desert ovoce Durian.
Hákarl je vražedná kombinace močovinou páchnoucího nakládaného zkvašeného žraločího masa. „Chuť šla, ale zápach byl šílený,“ svěřil se Blesku jedlík.
„Surstromming smrděl jako zkažené přesolené maso, chutově byl fakt hrozný,“ dodal jedlík, který ovšem zavřel oči, slupl plechovku a navrch vysál i lák. Durian prý také smrděl jako bolavá noha. „Byl aspoň ale sladký, dal jsem dva kusy,“ uzavřel rekordman poté, co pozřel nejextrémnější menu světa.
Jarda je dobrej. Plechovej hrtan a azbestovej bachor. Jen ty jeho prdy jsou pak "vražedný"."cyklon B"je proti tomu navoněná fialka".