Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka trpěla šílenou kocovinou: Kvůli antikoncepci málem přišla o život!

Autor: DH - 
21. ledna 2020
23:10

Třiadvacetiletá Kirsty Luckinová z Velké Británie se jednoho rána po nočním tahu probudila se šílenou bolestí hlavy. Její oční lékař ovšem po čase zjistil, že se nejednalo o kocovinu, ale o mnohem závažnější problém, se kterým dívka skončila v nemocnici.

Mladá žena z města Braintree v britském hrabství Essex si prošla doslova peklem. Letos na podzim, konkrétně 23. září, vyrazila s přáteli na noční tah, něco popila a vrátila se domů nad ránem. Tak jako mnohé před ní, také ji po probuzení šíleně bolela hlava. Pochopitelně to přisuzovala uplynulé noci.

Bohužel pro Kirsty, se ale nejednalo o jednodenní kocovinu. „Jak ubíhaly dny, začalo se to ještě zhoršovat a mělo to vliv i na mé vidění,“ přiznala pro britský Mirror dívka. Když šla k lékaři, řekli jí, že se jedná o migrénu, ale s tím se Kirsty nespokojila a vyhledala pomoc očního doktora.

„Ten měl okamžitě jasno. Měla jsem nebezpečnou tekutinu v mozku, která tlačila na oči. Myslela jsem, že mi vybuchne hlava,“ přiblížila svůj stav po čase žena. Nakonec musela na náročnou operaci, kdy jí lékaři pomocí punkce tekutinu z hlavy odsáli.

Po celou dobu, co byla Kirsty v nemocnici, jí nebylo ale jasné, co přesně zapříčinilo její vážné zdravotní komplikace. Až po několika vyšetřeních se ukázala pravda. Za nahromadění tekutiny v mozku mohla s největší pravděpodobností antikoncepční pilulka.

„Hned mi řekli, že se jí mám zbavit. Nechápu to, užívala jsem ji bez problémů od sedmnácti let. Je hrozné, že něco tak malinkého mi mohlo v těle způsobit takové problémy,“ řekla Kirsty, která se rozhodla o příběh podělit na Facebooku, aby podle svých slov poučila ostatní o možných problémech spojených s antikoncepcí.

Kvazimoda ( 22. ledna 2020 05:14 )

Ponaučení...sex zabije

fotrpjotr ( 22. ledna 2020 05:14 )

Kvůli sexu,nemá píchat a nebude potřebovat antikoncepci.

Zobrazit celou diskusi