Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zubař vytrhl pěkného „macka“: Délka zubu atakuje 4 cm!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz, Illustrations MediMedia Information)
31. října 2019
18:29

Je zub a ZUB. O tom ví své stomatolog z německého Offenbachu, který se u svého pacienta dost nadřel. Trhal mu totiž zub, a když se mu jej konečně podařilo vytáhnout, nestačil se divit. Před ním ležel enormní kousek s tak dlouhým kořenem, že když jej přiložil k metru, měl na délku 37, 2 milimetru!

Dostat se do Guinessovy knihy rekordů se vám někdy může podařit, aniž byste se o to nějak zvlášť snažili. Zařídí to třeba příroda, jako se stalo v případě chorvatského pacienta stomatologa Maxe Lucase. Ten si v září 2018 přišel nechat vytrhnout bolavý zub do ordinace v Mohuči.

Když lékař inkriminovaný „zoubek“ vytáhl, ihned tušil, že má co do činění s něčím mimořádným. Jal se ho změřit, a když na metru viděl údaj 37,2 mm, pacientovi ho po domluvě „zabavil“. Pak se hned začal zajímat o to, jak by se jeho neobvyklý objev mohl dostat mezi světové rekordy. Musel shromáždit a přeložit všechny důkazy, že inkriminovaný zub není podvrh. Nakonec se mu po delších obstrukcích zadařilo a konečně se stal držitelem certifikátu za nejdelší vytržený zub.


Aia Rebelka ( 1. listopadu 2019 07:35 )

To musela bejt ďoura.

Zobrazit celou diskusi