Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marcelin partner zemřel po epileptickém záchvatu na čtyřkolce: Bez peněz hrozí, že mladá maminka skončí na ulici

Marcelin partner zemřel po epileptickém záchvatu na čtyřkolce: Bez peněz přijde o střechu nad hlavou
Marcelin partner zemřel po epileptickém záchvatu na čtyřkolce: Bez peněz přijde o střechu nad hlavou  (Autor: archiv rodiny)
Autor: dce - 
30. října 2019
17:58

S Pavlem prožila krásných devět let, před nedávnem se spolu nastěhovali do vlastního domečku, v březnu se jim narodil vytoužený syn. Pak přišla rána - Pavel dostal při vyjížďce na čtyřkolce epileptický záchvat a zemřel po vážné nehodě. Marcela s maličkým Vojtíškem teď řeší existenční problémy, bez živitele jí totiž nezbývá dost peněz na hypotéku...

Vojtíškovi bylo teprve sedm týdnů, když přišel o tatínka. Bylo zrovna 19. dubna 2019, Velký pátek. „Pavel se jel před noční směnou projet na čtyřkolce. Při jízdě dostal epileptický záchvat, který byl příčinou tragické havárie a okamžité smrti Pavla. Nikdy předtím neměl zdravotní obtíže," popsala Blesk.cz Marcelina teta Šárka Němcová.

Před nehodou spolu Marcela a Pavel žili spokojeně devět let. Znali se od dětství, vyrůstali ve stejné vesnici v Kamenné Horce na Svitavsku. Před smrtí Pavel pracoval na pozici team leadera u jednoho z významných zaměstnavatelů ve Svitavách.

„Zpočátku bydleli ve společné domácnosti s námi, poté si pronajali menší domek nedaleko od našeho bydliště. Marcelu a Pavla spojovaly společné zájmy, především láska ke zvířatům - během společného života adoptovali dvě fenky z útulku. Rádi navštěvovali hudební festivaly. Pavel rád rybařil. Jejich velkým a společným přáním bylo postavit dům a založit rodinu," vypráví Marcelina maminka Marcela Kršňáková st.

Mladý pár ale vždy toužil po vlastním domě a velké rodině. To se jim letos začalo plnit. „Svépomocí a s pomocí přátel a rodiny svůj sen zrealizovali a v únoru 2019 se přestěhovali do vlastního domku. Marcela nastoupila na mateřskou dovolenou a 6. 3. 2019 se jim splnilo další obrovské přání a narodil se jim zdravý chlapeček Vojtíšek.“

Jenže chvíle lásky a radosti brzy vystřídal smutek a strach. „Vojtíšek nikdy nepozná tatínka a Marcela přišla o svoji životní lásku a oporu,“ vysvětlují přátelé. Marcela zůstala na péči o dítě i finanční stránku péče o rodinu zcela sama. Nyní je odkázána na rodičovský příspěvek, sirotčí důchod, pomoc rodiny a dobročinnost lidí z jejich blízkého okolí.

Jenže dlouhodobě to její situaci neřeší - obává se totiž, že nebude schopná splácet hypotéku a o vysněný domeček přijde. Rodina a kamarádi se spolu s Nadačním fondem pomoci Karla Janečka rozhodli Marcele s Vojtíškem pomoci a založili sbírku, která má pomoci vybrat dostatek peněz, aby Marcela nepřišla o střechu nad hlavou. Pomoci můžete i vy, k darování použijte formulář na stránkách fondu.