Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž se probudil po 5 letech z kómatu: Oddaná manželka se o něj starala 20 hodin denně!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rc - 
1. září 2019
21:59

Díky oddané péči manželky se po pěti letech z kómatu probral Li Zhihua. Jeho manželka Zhang Guihuan navzdory špatným prognózám lékařů věřila, že se její milovaný manžel uzdraví. Starala se o něj 20 hodin denně po dobu pěti let!

Vážná zranění mozku utrpěl po autonehodě v roce 2013 Li Zhihua pocházející z čínské provincie Chu-pej. Jel na skútru do práce, když se srazil s dalším motorkářem. „Když byl přijat do nemocnice, byl ve vegetativním stavu. Vůbec nereagoval,“ řekl pro Daily Mail lékař Wan Qing'an.

Lékaři mu nedávali moc velké šance na to, že se probere. „Doktor mi řekl, že je pravděpodobné, že zůstane ve vegetativním stavu,“ prohlásila jeho žena Zhang, která se nedokázala smířit s myšlenkou, že se její manžel už nikdy neuzdraví. Rozhodla se proto, že lékařům ukáže, že se mýlí. Po manželově boku zůstávala víc jak dvacet hodin denně. Sama spala pouhé tři až čtyři hodiny! Každý den seděla u jeho lůžka a mluvila na něj, hrála jeho oblíbené písně a prováděla různá cvičení, která měla pomoci jeho uzdravení. „Tyto věci byly věci nápomocné ke stimulaci jeho nervového systému,“ uvedl Wan.

Trvalo to přibližně dva tisíce dní, než se Li zotavil. Po pěti letech, v roce 2018, se nakonec probral z komatu. „Ženo, miluju tě,“ byla jeho první slova. V nemocnici však musel ještě zůstat. Zhang místo čtení, povídání příběhů a hraní jeho oblíbených písní, s manželem provádí nyní různá cvičení. Za rok od probuzení Li udělal velký pokrok a to hlavně díky své trpělivé a oddané ženě. „Nikdy jsem nepomyslela na to, že to vzdám. Dokud jsem živá, jsem tu pro něj,“ řekla Zhang.

Zobrazit celou diskusi