Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zpěvák Martin v opilosti srazil dva kamarády (†18): Policisté ho pustili na svobodu!

Autor: čad - 
20. srpna 2019
16:45

Hned ze dvou trestných činů, z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, byl včera jihlavskými policisty obviněn Martin K. (25). Ten v neděli nad ránem při návratu z taneční zábavy v Čenkově na Jihlavsku do nedaleké Třeště srazil autem na silnici dvojici kamarádů (18). Oba mladíci na místě zemřeli. 

V úterý odpoledne byl mladý hudebník po ukončení výslechu a sdělení obvinění propuštěn z policejní cely na svobodu. „V průběhu dalšího vyšetřování musí být policistům k dispozici,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že řidiči hrozí až deset let vězení. Pro vazbu patrně nebyl zákonný důvod.

Policisté nyní uvolnili rovněž informace o skutečném množství alkoholu, které bylo u řidiče při dechové zkoušce zjištěno bezprostředně po tragické nehodě. „Na místě při dechové zkoušce řidič nadýchal 2,39 promile alkoholu. Opakovaná dechová zkouška pak měla hodnotu 2,42 promile. Před umístěním na protialkoholní záchytnou stanici byl převezen do nemocnice, kde došlo k vyšetření spojené s odběrem krve,“ dodala policejní mluvčí. Test na případné požití drog byl vyhodnocen jako negativní.

Martin měl při nehodě zabít dva teprve osmnáctileté kamarády, se kterými se ještě chvíli předtím mohl setkat na slavnosti v Čenkově, kam všichni tři zavítali. Na nehodě může mít podíl i vysoká rychlost – mezi místními se šíří, že jel více než stokilometrovou rychlostí.

Podle jedné z místních obyvatelek Martin z místa nehody nejprve ujel! „Vždycky machroval, že jezdil vožralej a takhle,“ dodala žena pro FTV Prima. Mladíkovi za otřesný zločin hrozí až deset let ve vězení.

smeagol ( 20. srpna 2019 18:23 )

Byt rodicem tech kluku, tak uz se te vazby a vezeni nedocka.

pavel215_klafunda ( 20. srpna 2019 18:18 )

Bleskotupci, o vazbě rozhoduje soudce a ne policie.

dorina11 ( 20. srpna 2019 17:07 )

Zabil a ještě nadýchal to je hezký,měl být ve vazbě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání