Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zpěvák Martin srazil na Jihlavsku dva mladíky (†18): Jirka a Tomáš na místě zemřeli

Autor: dce, čad - 
19. srpna 2019
14:06

Do nejhoršího rána se v neděli probudili obyvatelé Třešti na Jihlavsku. Bujará večerní zábava skončila pro dva teprve osmnáctileté mladíky smrtí. Při cestě domů je srazil opilý řidič - podle našich informací se jednalo o Martina K. (25), zpěváka a bývalého bubeníka několika hudebních skupin. Podle místních se navíc všichni tři znali.

Sobotní sraz rodáků v Čeňkově na Jihlavsku byl zakončen večerní taneční zábavou. Jirka a Tomáš (†18) vyrazili po jejím konci ve dvě ráno pěšky domů. To měl po akci udělat i Martin K., zpěvák a bývalý bubeník ve dvou hudebních skupinách, který ovšem nasedl do auta, ačkoliv mu v žilách kolovalo nemalé množství alkoholu. Podle policie šlo o více než 2 promile.

V jedné ze zatáček poblíž Třešti Martin vyjel do protisměru, kde sjel koly až do příkopu. Podle zdroje Blesk.cz takto kus cesty pokračoval v jízdě, když srazil Jirku s Tomášem, kteří šli po správné straně silnice. Nedal jim jedinou šanci - přiřítil se k nim zezadu a nabral je přímo na svůj vůz. Oba mladíci byli na místě mrtví.

„Oba chodci utrpěli při nehodě velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotníků podlehli. U řidiče jsme provedli dechovou zkoušku, při které jsme naměřili přes dvě promile alkoholu," uvedla krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Martin byl zadržen policií. Jeho červený volkswagen stál v poli, minimálně padesát metrů od silnice. Na nehodu měla podle všeho vliv kromě alkoholu i vysoká rychlost.

Místostarostka Třešti Eva Požárová byla osudný večer na oné zábavě spolu s další řadou místních. „Jirka za mnou přišel a říkal mi, že kdybychom se už neviděli, tak za mnou přijde mě vyšupat na Velikonoce," řekla Požárová Blesk.cz

„Byl to vtipný, hodný, perfektní kluk. Budu si do konce života vyčítat, že jsem mu nenabídla místo v autě, že ho svezu domů," doplnila s tím, že ale odjížděla dřív a chlapci si chtěli zábavu ještě užít.

Martin K. byl v neděli převezen ze záchytky na policii, kde v pondělí probíhal výslech. Mladému muži hrozí za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky tři až deset let ve vězení.

smeagol ( 21. srpna 2019 19:28 )

Moje taky, pri tom si zakladam na tom, ze jsem slusna.

plebejec ( 21. srpna 2019 10:14 )

Proč blokujete moje příspevky?

Ben-Hur ( 20. srpna 2019 11:55 )

Smrt se tu přeje kde komu

pepen ( 20. srpna 2019 11:55 )

Za volantem alkohol....rovná se vražda...nejvyšší tresty doživotí. Odebrat řidičák a v životě si nesedne za volant!!!!

Ben-Hur ( 20. srpna 2019 11:48 )

Zkur vysyna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání