Nehoda se stala kolem půl desáté večer mezi obcemi Staříč a Paskov. „Automobil skončil po nehodě mimo vozovku a v jeho vraku zůstala zaklíněna osmnáctiletá dívka,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

„V době příjezdu posádek ZZS selhávalo její dýchání a krevní oběh. Poté, co se pacientku podařilo vyprostit, zahájily týmy záchranářů resuscitaci,“ uvedl Humpl.

Podle policejní zprávy o nehodě záchranáři dělali, co se dalo. „Zasahující lékaři provedli intubaci dýchacích cest a připojení na řízenou ventilaci, použili přístroj zajišťující nepřímou srdeční masáž. Za současného podávání léků se po dobu tři čtvrtě hodiny snažili o záchranu,“ popsal jejich marné snahy mluvčí záchranky. Nešťastná dívka však podle něj utrpěla mnohočetná poranění a ta byla neslučitelná se životem. „Lékaři ZZS tak museli nakonec konstatovat její smrt,“ doplnil mluvčí.

„Ve voze cestovala také sedmnáctiletá dívka. Utrpěla poranění zad lehčího charakteru,“ dodal Humpl. Tragická nehoda uzavřela dálnici zhruba na hodinu.

VIDEO: Poslední jízda youtubera.