Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fotograf v márnici tajně nafotil nahou Marilyn Monroe: Tajemství si vzal s sebou do hrobu

Autor: chal - 
19. srpna 2019
06:05

Od smrti legendární herečky Marilyn Monroe (†36) uplynulo už 57 let, stále však vyvolává řadu otázek a je zastřena tajemstvím. Jako kdyby legenda stříbrného plátna záhady přitahovala i po smrti. Důkazem je i příběh fotografa Leigha Wienera (†64), který se po smrti Marilyn dostal do márnice, kde bylo její tělo, a nafotil mnoho snímků. Ty nejpikantnější nebyly zveřejněny a pravděpodobně nikdy nebudou. Leigh totiž zemřel, aniž by komukoliv řekl, kde filmy s těmito fotkami jsou.

Když se začala šířit zpráva o smrti Marilyn Monroe, herecké ikony 50. let, většina americké společnosti smutnila, někteří lidé si ale uvědomili, že jde o obrovskou příležitost.

Jedním z nich byl fotograf Leigh Wiener, který popadl fotoaparát a vydal se na riskantní cestu s nejistým výsledkem – zamířil do márnice, kde hereččino tělo čekalo na pohřeb. Leighovi bylo jasné, že se do budovy jen tak nedostane. Na podobné situace byl však zvyklý a hlavně připravený.

Leigh zaměstnance márnice uplatil lahvemi whisky, aby ho k tělu legendární herečky pustili. V novém dokumentu o tajuplné smrti Marilyn Monroe to prozradil jeho syn Devik. „Nebylo to poprvé, co obětoval pár lahví skotské, aby se dostal, kam se dostat neměl. Prostě pár chlapíkům nabídl drink a najednou byl vevnitř,“ popsal v pořadu Scandalous: The Death of Marilyn Monroe, který poběží na americké stanici Fox News.

Leigh podle Devika v márnici nafotil celkem pět pásek fotografického filmu. Tři z nich pak poslal magazínu LIFE. Mezi těmito fotografiemi byl například proslulý snímek s identifikační cedulkou visící na hereččině palci. Leigh mohl být pyšný, v jednom z nejprestižnějších amerických magazínů mu vyšel exkluzivní materiál.

To však nebylo vše, podle Devika otec dvě zbývající pásky zaplnil snímky nahého těla Marilyn Monroe! Tyto fotografie však pravděpodobně nikdy neviděl nikdo jiný než Leigh, možná jeho rodina a pár nejbližších přátel.

„Na těch páskách bylo víc než jen cedulka. Otec je odvezl k sobě do studia a uložil je v sejfu,“ uvedl Devik s tím, že otec nepovažoval za vhodné fotografie zveřejnit. Leigh Wiener zemřel v roce 1993, aniž by komukoliv řekl, kde se pásky nacházejí. „Zemřel a to tajemství si vzal s sebou do hrobu,“ tvrdí Devik.

Video  Poslechněte si, jak svůdně zazpívala Marilyn Monroe narozeninové přání pro prezidenta Kennedyho  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

am21 ( 19. srpna 2019 12:33 )

to se týká titana 33

am21 ( 19. srpna 2019 12:30 )

že se s ním vůbec bavíte s ubožákem , ten neví co je to být člověkem je to chudinka co se tady schovává za anonym , tady je hrdina ,ale možná v reálu stačí zadupat a rozklepají se mu nohy nicka co si tady sprosťárnama dodává odvahy a chlapáctví

jity ( 19. srpna 2019 10:33 )

Třeba na am21 budou lidé vzpomínat s láskou a na tebe hňupe titane s nenávistí.

Monikay ( 19. srpna 2019 10:20 )

podle mně je to pěkná sprosťárna, na kterou by autor být pyšný opravdu neměl.

majojo ( 19. srpna 2019 09:06 )

Milý můj autore, dovol, ať ti sdělím, že ta páska, na které byly zachyceny fotky mrtvé MM se nazývá kinofilm.

Zobrazit celou diskusi