Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dobří lidé nevymřeli: Muž odvezl dvojici seniorů 300 kilometrů za umírající matkou

Muž (40) uviděl u cesty párek bezradných důchodců. Svezl je 320 kilometrů, aby mohl jeden z nich naposledy vidět maminku
Muž (40) uviděl u cesty párek bezradných důchodců. Svezl je 320 kilometrů, aby mohl jeden z nich naposledy vidět maminku  (Autor: archiv blesku, Profimedia.cz)
Autor: DH - 
19. března 2019
18:05

Tenhle příběh chytl za srdce celou Anglii a takřka i obletěl svět. Čtyřicetiletý muž při cestě autem uviděl u silnice stojící pár důchodců, kterým se cestou napříč ostrovy rozbil vůz, vzal je k sobě a odvezl přes 300 kilometrů daleko. Žena (58) tak mohla říct poslední sbohem svojí matce, která ležela na smrtelné posteli.

Ron (77) a Sharleen (58) Giliesovi se na cestu do vzdáleného Cambridge vydali ze skotského Edinburghu. Na dálnici A19 ale nastaly problémy a přestalo jim jet auto. Odtah měl přijet až za několik hodin a tak byli oba důchodci přesvědčení, že se nestihnou naposledy rozloučit s členkou rodiny. V tom ale na scénu přišel Dean Moore (40).

Dělník z továrny na automobily byl zrovna na cestě z práce, když uviděl u krajnice zoufalý pár. Neváhal ani chvilku a zastavil. „Nemohl bych pokračovat dál, když jsem viděl, jak tam ti lidé stojí a mají potíže,“ řekl pro britská média Moore. Když se pak od cizinců dozvěděl, kam směřují a z jakého důvodu, bylo mu jasné, že si udělá dlouhý výlet.

„V tu chvíli pro mě existovala jen jediná věc. Abych je dostal z našeho Teeside až do Cambridge,“ doplnil muž, který se tak z ničeho nic stal hrdinou. Rona a Sharleen do jejich cíle dovezl přesně včas. Maminka důchodkyně ještě žila a tak se s ní mohli v klidu naposledy rozloučit. Zemřela následující ráno. „Tohle se stalo v neděli a ona umřela další den. Kdyby nebylo Deana, byla by velká pravděpodobnost, že bychom to nestihli,“ řekl Ron Gilies médiím. „Nemám slov, když si uvědomím, co pro nás ten 'cizinec' vlastně udělal,“ dodal.  

Dean Moore ujel tak za jedno odpoledne kvůli náhodnému páru 320 kilometrů tam a stejnou dálku zpět domů. Nijak mu to ale vrásky nepřidalo. Ba naopak. „Být srdečný a věnovat lidem svůj čas. Přesně tím pak máte moc udělat ze špatné situace tu dobrou,“ řekl Moore a doplnil: „Udělal jsem to, co by měl v takové situaci udělat každý člověk.“

Nicole Adams ( 19. března 2019 19:44 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Monikay ( 19. března 2019 18:32 )

a kdo z nich to dal novinám ?

Zobrazit celou diskusi