Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dobří lidé nevymřeli: Stařenka (72) obchází v mrazech bezdomovce a dává jim teplé jídlo

Autor: DH - 
17. února 2019
20:07

Jedna z přihlížejících žen natočila v ulicích anglického města Portsmouth dojemné video. Je na něm natočena stařenka (72), kterak podává ženě žijící na ulici v mrazu horkou polévku.

Dvaasedmdesátiletá Diana obcházela s polévkou bezdomovce v rámci charitativní akce kostela Swithuns v městské části Portsmouthu s názvem Southsea. Cíl akce byl pomoci lidem bez domova nějak přežít tamní zimní počasí, které je letos na anglické poměry velmi chladné.

V noci, kdy autorka Charlie videoklip natočila, klesla rtuť teploměru na hodnotu mínus šestnáct stupňů Celsia a Diana přesto šla a polévkou obdarovala i dva bezdomovce sedící na chodníku u obchodu. Jejich vděčné pohledy rozhodně za zdokumentování stály.

Charlie Franks po návratu z ulic města video nahrála na svůj facebookový účet a připsala k němu text: „Tahle absolutně legendární žena si zaslouží všechna vaše sdílení, tohle jsem natočila na Albert road v Southsea.“  A k tomu ještě dodala výzvu. „Vypadá to, že tahle žena udělala kopu polívky a vyrazila do ulic ji rozdat bezdomovcům. Znovu jsem začala věřit v lidskost. Pojďme ji udělat šťastnou,“ napsala a nestačila se divit. Od středy 13. února už nasbíralo neuvěřitelných 160 tisíc shlédnutí.

Video na sociální síti facebook nakonec sdílelo tři a půl tisíc uživatelů, kteří u něj zanechali oslavné komentáře. Za všechny můžeme uvést třeba tento: „Kéž by bylo víc takových lidí jako Diana.“  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ladybug ( 18. února 2019 00:38 )

Mně je 76 let, taky bych každého hnala, kdo by mně nazýval stařenkou. Možná po 80ti, ale teď ještě ne.

vosavopruz ( 17. února 2019 22:30 )

stařenka je dobrá duše,ti bezdomovci by se mohli jít zahřát do nějakého obchodáku,tam jich musí ve městě bejt.

Ruth ( 17. února 2019 21:48 )

Přesně

Zobrazit celou diskusi