Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čip čekal 4 dny u silnice na pána. Už má nového

Autor: Jana Ulrichová - 
3. října 2011
16:03

Šťastný konec má příběh věrného křížence ridgbeka Čipa, který čtyři dny čekal u silnice na svého pána. Řada čtenářů Blesku, které jeho osud dojal, projevila zájem se pejska ujmout. Nakonec si pro něj přijeli manželé Radmila a Milan Plickovi z Bykoše na Berounsku.

Na zradu zapomněl až po dvou měsících

„Když jsem si jeho příběh přečetla, bylo mi ho líto,“ řekla Radmila Plicková. Čip totiž nechtěl místo u silnice v Martiněvsi opustit, neboť zřejmě stále doufal, že se pro něj jeho pán vrátí. „Řidiči, kteří tam projížděli, nám opakovaně volali, že tam stále čeká,“ uvedla Miluše Maskulanisová, majitelka útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku, kde Čip nakonec skončil. Téměř dva měsíce pak trvalo, než zapomněl. Jeho věrná duše se jen těžko smiřovala se zradou milovaného člověka. „Zpočátku byl velmi smutný, vůbec neprojevoval žádnou radost,“ popsala majitelka útulku.

V nové rodině je šťastný

Teď už má Čip zase chuť do života. Je z něj šťastný, bezstarostný pes, který našel místo v nové rodině. Má staršího kamaráda jezevčíka, s nímž se prý rychle spřátelil, a také kočky, na které si teprve zvyká. „Trochu jsme z toho měli obavy, jak se budou všichni společně snášet, ale zdá se, že to bude v pořádku,“ řekla Čipova nová majitelka Ludmila Plicková.

ivik1 ( 3. října 2011 16:42 )

Je to hyenismus, opustit takto psa. Špatné zákony, bohužel. Ještě, že existují hodní lidé, kteří poskytli pejskovi domov.

12356 ( 3. října 2011 16:40 )

ahoj marie60, to neni jenom, ze ho ma dost. Po case zjisti, ze to neni jenom prochazeni s krasnym psem,ktereho kolemjdouci obdivuji, ze to neni vec, ale zivy tvor ktery potrebuje pravidelnou veterinarni peci, potrebuje zradlo, cas, dovolene jsou limitovany misty, kde je dovoleno mit psa a spousta jinych veci. Kazdy kdo si porizuje psa, by si tohle vsechno mel uvedomit. Pak by nebyly preplnene utulky. Aspon jeden z mala, ktery se dozil lasky cloveka.

marie60 ( 3. října 2011 16:28 )

 Napřed si nějaký blb pořídí psa a až ho má dost, tak ho nakonec vyhodí někde na silnici.Ještě, že žijí mezi námi slušní lidi a ujali se ho.

12356 ( 3. října 2011 16:26 )

Smutne cteni, se stastnym koncem. Cipovi preji, aby uz nikdy nemusel cekat u silnice na sveho pana a manzelum Plickovym dekuji, ze se ujali Cipa a dali mu novy domov

Zobrazit celou diskusi