Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pavla (38): Na žalobě není můj podpis!

Autor: Helena Lacinová, Jana Ulrichová - 
3. března 2010
05:00

Na smrt vyhublá Pavla Špadrnová (38) z Bíliny znovu šokovala. V Mostě při setkání se zástupci Svazu pacientů ČR tvrdila, že žalobu na 5 milionů za poškození zdraví operatérem pražské nemocnice za ni vypracovala její praktická lékařka se známým.

„To není můj podpis,“ šokovala. Manžel Jan (53) prohlášení své ženy potvrzoval. Nařčená praktická lékařka, která o Špadrnovou pečuje, tvrdí, že podpis je určitě její. „Určitě to podepsala. Právník, který žalobu sepisoval, by to bez jejího podpisu nepodal,“ oponuje lékařka Magdalena Mühlbauerová s tím, že je nutné brát zřetel na to, že její pacientka užívá šestkrát denně morfin, a to ovlivňuje její chování.

Luboš Olejár, prezident Svazu pacientů ČR, na který se Špadrnová obrátila a pomáhá jí, řekl, že okolnosti kolem žaloby a případné plné moci prověří právník svazu a doporučí postup. „Pro nás je v tuhle chvíli prvořadé dostat pacientku do nemocnice na komplexní vyšetření a to zajišťujeme,“ řekl.

Pavla Špadrnová (38) po původně nepovedené bandáži žaludku umírá na podvýživu. Opakované operace žaludku ji dovedly do stavu, kdy z původních 126 kilogramů váží sotva 44. Kvůli bolestem kloubů a nohou se stala závislou na morfinu, který začala užívat po roce 2000, a v současnosti si ho píchá šestkrát denně. V kritickém stavu, kdy stále hubne a neudrží v sobě potravu, se obrátila na Blesk a Svaz pacientů ČR s prosbou, zda jí je ještě pomoci. Svým tragickým příběhem chtěla také varovat před riziky jindy banálních operací.

waserman ( 17. března 2010 06:24 )

pokud se tu objevíš psisko, tak bys měl vědět, že jsi se rozdvojil a jeden v tom má chaos. Koukni do nové debaty o své paničce, je tam snizekspadrnak, což si myslím, že nejsi ty.

anasyi ( 9. března 2010 00:32 )

melo by to uz byt v poradku

zirafa ( 8. března 2010 11:52 )

už se mi vrátil 2. mejl, co jsem ti posílala.... maž víc!!

waserman ( 8. března 2010 08:16 )

Ani ťuk, dámo, zkoušel jsem to taky a vrátilo se mi to

anasyi ( 7. března 2010 23:22 )

zirafo,zkuste to znova

Zobrazit celou diskusi