Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Umírající paní Pavla (38): Nevzdávám se, budu bojovat!

Video se připravuje ...
Autor: val - 
27. února 2010
05:00

Chvíli s hrůzou v očích, chvíli plná nadějí a odhodlání bojovat! Život paní Pavly Špadrnové (38) se změnil kvůli špatně provedené bandáži žaludku v hotové peklo. Možná jí zbývá pár týdnů života, přesto neztrácí optimismus a pro svou rodinu by se rozkrájela. Navštívili jsme ji u ní doma v Bílině.

Na ten pocit už nikdy nezapomenu. Když jsem vkročil do bytu paní Špadrnové a pohlédl jí do očí, viděl jsem ubohou vyzáblou ženu, která trpí nesmírnými bolestmi a je úplně na dně. Verdikt doktorů byl pro ni jako kudla vražená do zad: "Není vám pomoci. Zemřete!"

Jenže po pár minutách pochopíte, že tahle žena se rozhodně nehodlá vzdát bez boje! Zvednout se ze sedačky je pro ni neuvěřitelná námaha, nemůže téměř chodit, a přesto vás obskakuje jako ta nejúžasnější hostitelka. Při tom jí asistuje její manžel, bez kterého si svůj život nedokáže představit.

Poté se usadí a ochotně odpoví na dotazy všem čtenářům Blesk.cz. I přesto, že některé otázky v ní vzbudí lítost, tak na ně odpoví. Ukáže i některé dopisy, které dostala od lidí, kteří jí fandí a nabízejí pomoc.

"Rozumím energiím, nabízím vám alternativní léčbu, léčím rakovinu a mozkové příhody. Tohle je pro mě maličkost. Váš přítel Ivan Č."

"Nenechte si v žádném případě rozzřezat nohy. Nohy nedávejte. Držím vám palce. Klidně se mi ozvěte. Alena P."

"Moc vám fandíme. Bojujte," píší téměř jednotně čtenáři Blesk.cz.

Lidé se snaží rodinu Špadrnových podpořit. Posílají dopisy, nabízejí pomoc. Lidé se snaží rodinu Špadrnových podpořit. Posílají dopisy, nabízejí pomoc. | Valenta Vít

Paní Pavla však nad dopisy jen mávne rukou a říká: "Je to od nich hezké, ale k čemu mi to je. Copak mi pomůže alternativní léčba?" Nicméně po pár vteřinách už mi opět podává výbornou bábovku a říká: "Nevzdám se, budu bojovat a to hlavně pro moji rodinu." V tu chvíli tomu nelze než uvěřit! Potěší vás, když se paní Pavle do tváře vkrade i nepatrný úsměv. "To víte, já hrozně ráda vařím. Ale tuhle bábovku jsem nedělala já, ale moje dcera s manželem."

Tuhle skvělou mámu trápí chování její starší dcery (17). "Včera měla narozeniny a dort hodila do koše. Ani si nechtěla vzít dárek. Když jdeme ven, drží si odstup. Stydí se za mě. Vadí jí, že jsem to nechala zveřejnit, ale já chtěla varovat ostatní. To je holt ten blbý věk, puberta. Já ji chápu, ale hrozně mě to mrzí. Víte, já mám svoje holky strašně moc ráda," říká se slzami v očích. A ráda má i svého sněhově bílého pejsánka, který se jmenuje "Snížek".

Paní Špadrnová se svým psíkem Snížkem Paní Špadrnová se svým psíkem Snížkem | Valenta Vít

Velkou oporou je pro Pavlu především manžel Jan (53). Vždyť Špadrnovi bydlí ve druhém patře bez výtahu a bez jeho pomoci by jen těžko fungovala. "Sice dáváte peníze do fondu oprav, ale plošina stojí 100 tisíc a s takovou investicí vám nikdo z baráku souhlasit nebude," říká smutný manžel Jan.

Hrůza. Paní Pavla bydlí ve druhém patře bez výtahu. Jenže plošina stojí 100 tisíc korun a na to se nikdo z baráku skládat nechce. Hrůza. Paní Pavla bydlí ve druhém patře bez výtahu. Jenže plošina stojí 100 tisíc korun a na to se nikdo z baráku skládat nechce. | Valenta Vít

Ptám se sám sebe, proč je ten svět tak nespravedlivý. Vždyť tahle milá paní přece nikomu nic neudělala. Má dvě zdravé děti a hodného manžela. Jenže selhali doktoři a to ji trápí asi nejvíce. Přesto říká: "Je to hrozné, ale člověk si musí říci, že jsou lidé, kteří jsou na tom ještě hůře."

Poslechněte si, proč paní Pavla přistoupila na bandáž žaludku, která se v jejím životě stala osudnou.