Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za zhoršení zraku chce odškodné 2,5 milionu!

Autor: Helena Lacinová - 
10. března 2010
05:00

Místo jedné dioptrie jich má po operaci pět a nechce si to nechat líbit. Případ Evy Weinertové (32) z Klášterce nad Ohří, o kterém včera Blesk informoval, pokračuje… Žena chce dva a půl milionu korun odškodného a zažalovala Středisko oční mikrochirurgie v Plané. Podle ní totiž vše způsobila chyba lékaře a špatně diagnostikovaná oční vada na levém oku.

Právě levé oko jí na klinice operovali. Jenže místo zlepšení se dostavilo zhoršení… Klinika odpovědnost odmítá, vzhledem k vrozenému onemocnění šedým zákalem byly prý možnosti zlepšení zraku omezené. A ženu prý poučili.

Eva Weinertová navíc skoro vůbec nevidí na pravé oko, a to kvůli úrazu v mládí, kdy jí před obličejem vybuchl zapalovač! „Jsem skoro slepá. Nemůžu se s tím smířit psychicky, protože už to nejde zvrátit. Kdyby mně oční pozadí nedočišťovali laserem, tak by reoperace byla možná, takhle ne,“ zoufá si žena. „A moje advokátka podala žalobu na kliniku,“ potvrdila Weinertová. Míní, že za chybu by lékař měl zaplatit bez ohledu, že na operaci šla dobrovolně a zaplatila za ni 20 tisíc.

„Před operací jsem měla jednu dioptrii a po operaci pět. Bez lupy nevidím nic. Nemůžu řídit auto, dělat práci, co jsem dělala. Jako servírka nevidím na účtenky,“ vypočetla omezení v životě, která jí přinesla operace. Nejvíc jí ale vadí, že nevidí zřetelně tváře svých dětí, Denisy (12) a Vojty (8). „Nerozeznám, jak se tváří, jak se smějí,“ nahrnuly se jí slzy do očí.

frikando ( 9. října 2014 11:44 )

add:zoro2.Nejdrive si prosim prectete clanky poradne a potom reagujte.Mimochodem,clanek od autora byl ponekud zkraceny a neuplny...

mraz.mrazik ( 29. července 2011 08:17 )

At se vam to libi nebo nelibi, ale jsem take spokojenym zakaznikem z Pocernic a uz je to vice nez rok. Klidne si skenujte mou IP jak je libo - 90.178.193.236 . Vsechny rizika mi byla oznamena. Jedine co me mrzi, tak jsem toho plysoveho medvidka, ktereho davaji pri operaci, musel vratit.

icekrem ( 19. března 2010 22:03 )

Mám za sebou několik operací a to je mi prosím pěkně 45let jedna z operací je i operace očí na tu jsem šel v létě lonského roku, já tam šel jen z doporučení paní doktorky, která mi to říkala už delší dobu, že by to bylo pro mě, hlavně co se týče profese, pracuju jako strojař a brýle jsem nosit pár let, zrak se věkem začal zhoršovat, tak jsem se nechal přemluvit k zákroku očí. Já bych po nich chtěl taky odškodné ale nevím jestli se to vůbec dá na nich vymáhat. Byl jsem na Klinice v Lexumu, čekal jsem že za pár dnů můj stav bude super a že se budu moct ukázat a pochlubit v práci že nmusím mít brýle ale bohužel je stále musím nosit. Hned po operaci jsem měl problémy s očima, začaly mě šíleně štípat a pálit. v noci sem je musel několikrát vykapávat kapkama ale stejně to nepomohlo ráo jsem se probudil a měl jsem je červený , jako králík tak sem hned šel k doktorce a ta mi říkala že ted stím nic nepůjde dělat navíc mi praskla žilka tak další komplikace. Místo abych se chlubil v práci tak sem kvůli LEXUMU lítal po doktorech a byl na nemocensky. Tak si dobře rozmyslete tuto kliniku. SNad nejsem sam kdo tam byl s takovou praci bych se nechlubil ani v televizi. To byl totiz duvod proc jsem tam sel, rekla mi to zena, ze o tom mluvili v televizi ze je to dobrá a kvalitní klinika. to ani náhodou.

zoro2 ( 19. března 2010 17:21 )

Přesně tak - rozumný názor. Navíc se tu zamlčuje , že nešlo o dioptrei ale o vrozený šedý zákal

zoro2 ( 19. března 2010 17:20 )

Prostě proto, že nešlo o jednu dioptri ale o vrozený šedý zákal

Zobrazit celou diskusi